Levering Thyrax Duotab uitgesteld

9 augustus 2016

De levering van Thyrax Duotab tabletten is uitgesteld tot het tweede kwartaal van 2017. Dat heeft de fabrikant Aspen Pharma Trading laten weten. Het bedrijf heeft meer tijd nodig dan voorzien om het productieproces op orde te brengen.

Eerder dit jaar verwachtte Aspen Pharma Trading dat het tekort tot ongeveer september 2016 zou duren. Deze verwachting wordt nu bijgesteld.

Aspen Pharma Trading is houder van de vergunning om Thyrax Duotab in Nederland op de markt te brengen. Begin 2016 liet het bedrijf weten de Thyrax tijdelijk niet te kunnen maken, door verhuizing naar een nieuwe productielocatie. Als gevolg daarvan moesten schildklierpatiënten gedwongen overstappen op een ander medicijn met de werkzame stof levothyroxine.

De fabrikant zal medio oktober/november een update geven omtrent ontwikkelingen en verwachte levering van Thyrax Duotab.

Lees de berichtgeving van het CBG Lees de publieksinformatie op Apotheek.nl 7 vragen en antwoorden over tekort Thyrax Duotab Lees de eerdere berichtgeving van de KNMP over Thyrax Lees de actuele stand van zaken rondom beschikbaarheid Thyrax op KNMP Farmanco
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg