KNMP Zorginnovatieprijs voor apotheker in huisartsenpraktijk

7 oktober 2015

In huisartsenpraktijk Prelude in Alphen aan den Rijn is dagelijks een apotheker van de Samenwerkende Apotheken Alphen en omgeving aanwezig, in een eigen spreekkamer met mogelijkheid tot gebruik van het HIS. Dit initiatief, 'Combi-consult op recept', won op 6 oktober de KNMP Zorginnovatieprijs.

De zorgverleners zijn ervan overtuigd dat deze intensieve samenwerking de kwaliteit en doelmatigheid van de farmacotherapeutische zorg voor de patiënten van Prelude belangrijk kan vergroten.

Combi-consult

De huisarts of POH van Prelude kan de patiënt doorverwijzen naar de apotheker of de patiënt kan op eigen initiatief op consult bij de apotheker. Verder is de apotheker verantwoordelijk voor het aanvragen van de herhaalmedicatie, het controleren van de indicatie voor weekmedicatie, het verwerken van ontslagbrieven in HIS en AIS met daarbij zo nodig een ontslaggesprek en het doen van medicatiebeoordelingen. Bij patiënten die in een ketenzorgprogramma zijn opgenomen vinden combi-consulten plaats van huisarts, POH en apotheker.

KNMP Zorginnovatieprijs

‘Combi-consult op recept’ is een initiatief van apothekers Kirsten Kouwen-Lubbers, Maartje van Leeuwen en Toine Seesing. Zij werden geïnspireerd door het promotieonderzoek van apotheker dr. Anne Leendertse. De Samenwerkende Apotheken Alphen en omstreken ontvingen vandaag de KNMP Zorginnovatieprijs Najaar 2015 voor deze nieuwe manier van (samen)werken.

Video

Lees het interview met apotheker Toine Seesing in het Pharmaceutisch Weekblad: 'Huisarts en apotheker in één team'

 


Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: KNMP