KNMP ondertekent convenant over laaggeletterdheid

9 maart 2016

De KNMP is 1 van de 16 partijen die zich heeft aangesloten bij de Alliantie gezondheid en geletterdheid. Dit gebeurde woensdag 9 maart in het Corpus te Oegstgeest, waar Rob de Wolf namens het bestuur van de apothekersorganisatie zijn handtekening plaatste onder een convenant. In de overeenkomst spreken de partijen met elkaar af de laaggeletterdheid op de agenda te houden en zich actief in te zetten om mensen die moeite hebben met lezen en schrijven te koppelen aan gepaste scholing.
Meer over de Alliantie gezondheid en geletterdheid

In Nederland hebben 1,3 miljoen mensen moeite met het begrijpen en zelf schrijven van eenvoudige teksten. Dit heeft mede gevolgen voor de gezondheid. Deze mensen maken meer gebruik van gezondheidszorg, leven gemiddeld 19 jaar in minder goede gezondheid en 6 jaar korter dan geletterde mensen.

De ambitie van de Alliantie geletterdheid en gezondheid is mensen naar een hoger taalniveau te brengen, zodat ze zelfredzamer, gezonder en gelukkiger worden en actief kunnen deelnemen aan de maatschappij. Met de nieuwe groep organisaties komt het aantal alliantiepartners op 59.

16 ondertekenaars convenant over laaggeletterdheid

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg