KNMP: medicatiebeoordeling uit eigen risico

6 april 2016

De medicatiebeoordeling hoort voor oudere polyfarmaciepatienten buiten het eigen risico, zo vindt het bestuur van de KNMP. In een brief aan de Vaste Kamercommissie voor VWS stelt voorzitter Gerben Klein Nulent van de apothekersorganisatie het ongewenst te vinden dat sommige ziektekostenverzekeraars wél en andere niet tot vergoeding overgaan.

Ouderen die de medicatiebeoordeling niet direct vergoed krijgen, vragen de medicatiebeoordeling vaak pas later in het jaar aan, zodra de grens van het eigen risico bereikt is. Apothekers zijn niet of amper in staat om in de laatste maanden van het jaar aan de verhoogde vraag te voldoen.

Ook wil het bestuur van de KNMP dat artsen de nierfunctiewaarden actief overdragen aan de apotheek. Zo stelt de voorzitter voorafgaand aan het Algemeen Overleg voor Ouderenzorg van 14 april 2016. De KNMP vraagt de leden van de Tweede Kamer om de minister op te roepen dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg hierop toeziet. Artsen die nierfunctieonderzoek doen zijn sinds 2 jaar wettelijk verplicht deze waarden te verstrekken aan de apotheek. Dit gebeurt in de praktijk nog maar mondjesmaat.

Bekijk de volledige brief van het KNMP-bestuur
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg KNMP