KNMP helpt longpatiënten aan vervangend medicijn

3 december 2014

Theolair ® (theofylline) is door productieproblemen al geruime tijd niet beschikbaar. Het voorgestelde substituut bood niet voor alle patiënten een uitkomst. Onder meer het Longfonds en de KNMP vonden met de hulp van TheoDur® een oplossing voor deze groep patiënten. De vergoeding van het middel blijft op dit moment nog een punt van discussie.

Patiënten ondervonden problemen met het substituut van Theolair. Het omzetten naar een andere sterkte en het niet kunnen breken van de capsules (in tegenstelling tot de tabletten) leverden deze problemen op. Het Longfonds kwam hierop in actie en ging met onder andere de KNMP en CBG op zoek naar een alternatief. Dit alternatief werd gevonden in TheoDur. TheoDur heeft een sterkte die dichterbij Theolair ligt en het is een gemakkelijk door te slikken tablet. 

Dit betekent het voor u in de praktijk

De longpatiënt komt met een recept voor TheoDur en een artsenverklaring bij zijn eigen apotheek. De apotheek kan dit geneesmiddel bijvoorbeeld bij de Internationale Apotheek bestellen. Het middel heeft een levertijd van 2 tot 7 werkdagen. TheoDur wordt op dit moment nog niet vergoed.

KNMP Farmanco

Meer informatie bekijkt u via de KNMP Farmanco website.

Open link

Persbericht Longfonds: Vervangend middel bij ernstige ziekte

Open link

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg