Internationale opvolger van Recepteerkunde verkrijgbaar

19 oktober 2015

De internationale opvolger van Recepteerkunde, het Engelstalige naslagwerk Practical Pharmaceutics, is verschenen.

Het boek kwam tot stand met 59 Europese auteurs; apothekers die werken in ziekenhuizen, universiteiten of in de industrie.

Ongeveer de helft van de auteurs komt uit Nederland. De Nederlandse ervaring met bereiding en productzorg heeft al heel lang de belangstelling van apothekers uit andere landen. Met deze uitgave wordt deze kennis verder verspreid in Europa en daarbuiten.

Practical Pharmaceutics

Practical Pharmaceutics beschrijft het apothekersvak in brede zin. Het boek begint bij de patiënt die een geneesmiddel nodig heeft (beoordeling van het recept, beschikbaarheid van het middel). Vervolgens wordt het ontwerp van het product behandeld en daarna de bereiding ervan. Als laatste komen de afleveringsaspecten aan bod. Zo komen vele onderwerpen aan de orde, van voorschrijven tot bereiden, van inkoop tot afleveren en van patiëntenzorg tot de impact op het milieu. Voor apothekers is het boek een naslagwerk, voor studenten farmacie en biofarmaceutische wetenschappen een studieboek.

Ten opzichte van het boek Recepteerkunde bevat Practical Pharmaceutics een aantal nieuwe hoofdstukken: radiofarmaca, microbiologie, kwaliteitsrisicomanagement, statistiek en logistiek. De andere hoofdstukken zijn in Europees verband herzien en geactualiseerd. Veel hoofdstukken zijn geïllustreerd met praktijkvoorbeelden.

Verkrijgbaarheid

Practical Pharmaceutics is verkijgbaar als e-book en als hardcover. De prijs is € 100,- voor de hardcover en € 80,- voor het e-book.

Naar de bestelpagina

 


Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg