IGZ waarschuwt: Pradaxa® niet bewaren buiten de blister

16 juni 2016

De fabrikant van Pradaxa® heeft aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) laten weten dat het middel buiten de originele blister een houdbaarheid heeft van maximaal zes uur. De Inspectie waarschuwt apothekers dan ook om Pradaxa® (dabigatran, Boehringer Ingelheim) niet te verpakken in medicatierollen en uit te vullen in weekdozen.

De registratietekst  (SmPC) van Pradaxa® maakt nog geen melding van de korte houdbaarheid buiten de blisterverpakking. De KNMP heeft dat bij IGZ aangekaart.

Veel baxteraars verpakken Pradaxa® al enige tijd niet meer in medicatierollen, omdat zij twijfels hadden over de houdbaarheid van het product buiten de originele verpakking.

Bekijk het bericht op de IGZ-website: Inspectie waarschuwt apothekers voor korte houdbaarheid Pradaxa® buiten de blister

Patiëntenbrief over houdbaarheid Pradaxa®

Apotheek Het Raan in Raalte nam het initiatief om een patiëntenbrief op te stellen. Met deze brief kunnen apothekers patiënten informeren die dit middel gebruiken.

Download de patiëntenbrief

Weekdoos Pradaxa®

Fabrikant Boehringer Ingelheim biedt ter ondersteuning van de therapietrouw ook een Pradaxa®-weekdoos aan. De gebruiker kan dan zien of hij zijn ochtend- of avonddosering al heeft ingenomen. De weekdoos vergemakkelijkt ook het openmaken van de blister.

De weekdoos is te bestellen via de website van Boehringer Ingelheim. Vul hierbij de code 0e9N62a88d in.

Naar bestellen weekdoos Pradaxa®

Daarnaast is de weekdoos te bestellen via MedInfo: 0800-2255889.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de helpdesk van het LNA, , telefoon 070 37 37 370.