Hulpmiddelen diabetes van Roche niet leverbaar

28 juli 2015

Diabetespatiënten met een insulinepomp van Accu-Chek kunnen mogelijk niet beschikken over verschillende producten. Dat meldt het bedrijf Roche Diabetes Care in Nederland.

Door een verhuizing naar een nieuw magazijn in Zuid-Duitsland kan het bedrijf de levering van een aantal producten van Accu-Chek niet garanderen. Diabetespatiënten met een Accu-Chek insulinepomp kunnen daardoor mogelijk enige tijd geen gebruik van maken van de pomp. De fabrikant adviseert patiënten met hun behandelaar contact op te nemen.

Er zijn geen signalen vanuit openbare apotheken dat er op dit moment beschikbaarheidsproblemen zijn, maar zij leveren deze insulinepompen slechts op zeer beperkte schaal. In KNMP Farmanco is de actuele stand van zaken rondom de beschikbaarheid van deze hulpmiddelen te vinden.

Ga naar KNMP Farmanco

Eerder adviseerde Roche Diabetes Care patiënten tijdelijk over te stappen op een insulinepen, maar naar aanleiding van vele bezorgde reacties heeft het bedrijf dat advies weer ingetrokken. Ook Diabetesvereniging Nederland (DVN) kon zich niet vinden in het advies van Roche, omdat dit niet de beste oplossing is voor elke gebruiker van een insulinepomp. Om herhaling van deze logistieke problemen te voorkomen, gaat DVN in gesprek met de fabrikant.


Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg