Grote opkomst bijeenkomsten ‘Therapietrouw; u maakt het verschil’

12 maart 2015

De 4 KNMP-regiobijeenkomsten over therapietrouw waren een groot succes. Per bijeenkomst namen ongeveer 100 apothekers deel. De evaluatie toonde aan dat veel deelnemers interesse hebben in vervolgbijeenkomsten in de regio. Programmamanager Goed Geneesmiddelengebruik Brigit van Soest: “Met alle input gaan we nu verder aan de slag met de follow-up!”

In het programma stond veilig en effectief geneesmiddelengebruik centraal. Met daarbij aandacht voor de behoefte van de individuele patiënt en het kiezen van een interventie die bij die patiënt past.

Praktijkvoorbeelden

Hierbij werden verschillende best practices gepresenteerd. Deze praktijkvoorbeelden gaven aandacht aan de organisatorische kant. Hoe zorg ik dat het in mijn bestaande werkzaamheden past? Hoe betrek ik mijn team? Hoe werk ik samen met andere zorgverleners in mijn regio? Hoe zorg ik dat mijn patiënt deze zorg herkent en waardeert? De aanwezigen kregen praktische handvatten mee.

Bekijk de 10 praktijkvoorbeelden

Volop mogelijkheden

KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent benadrukte tijdens de bijeenkomsten dat ‘apothekers volop mogelijkheden hebben’ om hun zorg aan de patiënt te optimaliseren. Bijvoorbeeld door gebruik van aflevergegevens en bij de contactmomenten tijdens alle uitgiftemomenten.

Therapietrouw: de film

Voorwoord Peter de Smet

De laatste bijeenkomst vond dinsdag 10 maart in Gouda plaats. De andere drie vonden plaats in Eindhoven, Zwolle en in Purmerend.

 


 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg KNMP