Facebookpagina wijst Syrische vluchtelingen de weg in de Nederlandse gezondheidszorg

15 juni 2016

Via de Facebookpagina ‘SyriërsGezond’, een initiatief van GGD regio Utrecht en Expertisecentrum gezondheidsverschillen Pharos, delen Syrische artsen betrouwbare informatie over gezondheid en zorg in Nederland. Dit bericht de GGD regio Utrecht op zijn website.

Het initiatief stelt Syrische artsen in staat werkervaring op te doen en helpt de eigen regie over gezondheid van vluchtelingen vergroten. De Facebookpagina voor Syrische vluchtelingen is mede mogelijk gemaakt door een aanmoedigingsprijs van € 10.000 die de GGD en Pharos wonnen in de innovatiewedstrijd 'Dragons Den' van GGDGHOR Nederland. Apothekers die te maken hebben met Syrische patiënten/cliënten kunnen hen voor praktische informatie verwijzen naar de Facebookpagina ‘SyriërsGezond’.

Syrische vluchtelingen in Nederland kennen de weg niet in de gezondheidszorg. Vaak weten ze niet waar ze heen moeten met bepaalde klachten en wat de zorgverzekering wel of niet vergoedt. Via de Facebookpagina kunnen Syriërs in Nederland vragen stellen en informatie vinden.

Facebook blijkt een goed middel om Syriërs in Nederland te bereiken. 2 weken na de online start had het platform 2.000 likes, werd de informatie door gemiddeld 9.000 bezoekers per week gelezen en kwamen er tientallen vragen van Syrische vluchtelingen binnen.

Naar de Facebookpagina 'SyriërsGezond'

 

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg