Diabetesvereniging Nederland eist aanpassing preferentiebeleid Menzis

15 oktober 2015

Diabetesvereniging Nederland (DVN) zegt "zeer onaangenaam" verrast te zijn door het bericht van Zorgverzekeraar Menzis die heeft aangegeven voor 2016 - 2017 preferentiebeleid te zullen voeren op specifieke diabetesmedicatie. Het gaat om insuline glargine (Lantus), waarvan ook een biosimilar-variant bestaat; Abasaglar. DVN stelt dat het beleid van Menzis over biosimilars de kwaliteit van zorg negatief zal beïnvloeden en heeft in een brief aan de verzekeraar geëist dit preferentiebeleid aan te passen.

Biosimilars zijn goedkoper dan de originele medicijnen en dragen daarmee bij aan de betaalbaarheid van de zorg. “Maar”, stelt DVN in een reactie op de aankondiging van Menzis, “kosten mogen nooit alleen de reden zijn om de behandeling van een patiënt aan te passen door een nieuw geneesmiddel te gaan gebruiken.”

DVN stelt dat het besluit van Menzis tot stand is gekomen zonder afstemming met zorgverleners (de Nederlandse Diabetes Federatie) en Diabetesvereniging Nederland, als vertegenwoordiger van de patiënt. “Menzis passeert patiënten en artsen”, reageert Olof King, directeur van DVN.

“Overzetten op een biosimilar mag alleen onder strikte begeleiding van een arts en alleen als de patiënt er zelf, na goed geïnformeerd te zijn, mee instemt”, zo luidt het DVN-standpunt over biosimilars.

DVN wil samen met zorgverleners afspreken onder welke voorwaarden het verantwoord is om over te stappen op het gebruik van een biosimilar en vindt dat een zorgverzekeraar zich aan deze afspraken dient te houden.

Lees het volledige DVN-bericht: ‘DVN eist aanpassing preferentiebeleid Menzis’

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering