CZ stelt wijziging in vergoeding bereidingen uit tot 1 januari 2016

1 september 2015

Zorgverzekeraar CZ laat de wijzigingen in de vergoeding van bereide geneesmiddelen niet ingaan per 1 september 2015, maar per 1 januari 2016. Tot die tijd zal CZ bij doorgeleverde bereidingen het vergoedingsbeleid van voor 1 maart 2015 continueren. Dat laat de zorgverzekeraar weten in een bericht op www.cz.nl. CZ heeft dit besloten om onrust bij verzekerden weg te nemen.

CZ zal de periode tot 1 januari 2016 gebruiken om verzekerden goed te informeren. Apothekers en voorschrijvers kunnen deze periode gebruiken om, indien nodig, samen met de verzekerde een alternatief te zoeken.

Eerder stelde ook zorgverzekeraar Menzis de wijzigingen in de vergoeding van doorgeleverde bereidingen uit tot 1 januari 2016.

Gewijzigde vergoeding apotheekbereidingen

Op 1 maart 2015 bleken CZ en andere zorgverzekeraars een aantal apotheekbereidingen niet langer te vergoeden, omdat deze niet zouden voldoen aan de voorwaarden voor rationele farmacotherapie. Na protest van onder meer de KNMP en patiëntenverenigingen stelden zorgverzekeraars de maatregel uit. Sindsdien zijn veel apotheekbereidingen alleen nog verkrijgbaar met een machtiging.

Bekijk het bericht op de website van CZ

 


Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg