Aanmelding Galenus Researchprijs 2016 geopend

28 januari 2016

Geneesmiddelonderzoekers kunnen zich online aanmelden voor de Galenus Researchprijs 2016. Deze jaarlijkse prijs gaat naar een vooraanstaande, jonge onderzoeker of naar een onderzoeksteam dat werk heeft verricht met grote betekenis voor fundamenteel of klinisch geneesmiddelenonderzoek.

De winnaar van de prijs ontvangt een medaille en een geldbedrag van € 5.000. Prof. Dr. Adam Cohen reikt de Galenus Researchprijs op dinsdag 4 oktober 2016 uit tijdens de Dutch Medicine Days.

Aanmelding Galenus Researchprijs

Onderzoekers en teams kunnen zichzelf aanmelden, of zich laten voordragen door derden. De eerste aanmelding moet voor 11 maart 2016 binnen zijn. De uiterste inzenddatum voor het hele dossier is 20 mei 2016.

Bekijk de website Galenusprijs.nl voor meer informatie over de prijs, aanmelden en het reglement

Winnaar 2015: ziekenhuisapotheker dr. Alwin Huitema

De Galenus Researchprijs ging in 2015 naar ziekenhuisapotheker dr. Alwin Huitema. De juryleden oordeelden dat Huitema, dankzij de resultaten van zijn onderzoek naar populatiefarmacokinetiek en -farmacodynamiek, bijgedragen had aan het individualiseren van de dosering van geneesmiddelen. Hij ontwikkelde methoden om geneesmiddelconcentraties in bloed of ander lichaamsmateriaal te bepalen ten behoeve van ‘therapeutic drug monitoring’.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Professie