KNMP.NL

rss.jpg

KNMP verzoekt Vereniging tegen de Kwakzalverij om rectificatie
De KNMP verzoekt de Vereniging tegen de Kwakzalverij om een rectificatie van een publicatie op www.kwakzalverij.nl. De KNMP staat op de longlist van genomineerden voor de zogeheten Meester Kackadorisprijs 2017. Dit is gebeurd op volledig onterechte gronden, zo stelt de KNMP vast.
Bezorging PW 38 uitgesteld
De bezorging van het Pharmaceutisch Weekblad (PW) van week 38 is vanwege logistieke problemen uitgesteld. PW 38 wordt hierdoor niet op vrijdag 22 september bezorgd, maar samen met PW 39 op vrijdag 29 september. PW 38 is vanaf 22 september wel digitaal te lezen op pw.nl.
Overheid start in oktober met distributie jodiumtabletten
De overheid start in oktober met de gerichte distributie van jodiumtabletten. Bepaalde groepen mensen die tot een straal van 100 kilometer rondom een kernreactor wonen, krijgen jodiumtabletten door de overheid thuisgestuurd. De communicatie over deze operatie start eveneens volgende maand.
Miljoenennota 2018: doorgeleverde bereidingen onder laag btw-tarief
Doorgeleverde bereidingen blijven onder het verlaagd btw-tarief vallen. Eerder pleitte de KNMP voor dit gelijke en uitlegbare btw-tarief voor geneesmiddelen. Wel heeft de aanpassing van de definitie van een geneesmiddel in de Geneesmiddelenwet tot gevolg dat bepaalde zelfzorgmiddelen zoals zonnebrandcrème en tandpasta onder het hoge btw-tarief vallen. Dit blijkt uit de Miljoenennota 2018 die op Prinsjesdag is gepubliceerd. Daarnaast investeert het kabinet in verpleeghuiszorg. Informateur Zalm maakte namens de formerende partijen bekend dat het eigen risico op 385 euro blijft.
Meer prijzen tijdens FIP-congres
Naast de eerste prijs voor de KNMP-campagne ‘De eerste keer’ werd er tijdens het FIP-congres in Seoul nog een onderscheiding binnengehaald door de Nederlandse delegatie van de KNMP. Delia Titre, apotheker van het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC), was dit jaar niet alleen het boegbeeld van de ledencampagne van het congres, zij won er ook de 'most Outstanding Poster section Health and Medicine Information’ met haar poster over kindermedicatie voor ouders op apotheek.nl.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl