KNMP.NL

rss.jpg

RIVM: kennis apothekers farmacogenetica onderbenut
De kennis van apothekers over farmacogenetica wordt onvoldoende benut. Het veld zou meer aandacht moeten hebben voor de beschikbare kennis, zoals de adviezen van de Werkgroep Farmacogenetica van de KNMP. Dit staat in een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over personalized medicine.
Minister Schultz wil niet dat apotheken betalen voor afvoer medicijnafval
Minister Schultz (IenM) wil niet dat apotheken nog betalen voor de afvoer van medicijnafval. Zij gaat zich ervoor inzetten om dit probleem “tot de laatste gemeente van Nederland opgelost te krijgen”. Dat zegt zij in de Tweede Kamer, in antwoord op vragen van D66 en de ChristenUnie tijdens het Algemeen Overleg Water. De KNMP heeft de afgelopen twee jaar actief beleid gevoerd om gemeenten hiertoe te bewegen.
Hitteplan van kracht in deel van het land
Het Nationaal Hitteplan geldt sinds 19 juni in de provincies Utrecht, Overijssel, Zuid-Holland, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Dit melden het RIVM en de KNMI. Het hitteplan vraagt extra aandacht voor de risico's van hitte, met name voor kwetsbare groepen.
Voormalig KNMP-voorzitter Dick Tromp overleden
Voormalig KNMP-voorzitter Dick Tromp is vrijdag 16 juni 2017 tijdens zijn vakantie in Bergen aan Zee op 70-jarige leeftijd overleden. Tromp was een van de grondleggers van de farmaceutische patiëntenzorg in Nederland. Tijdens zijn voorzitterschap van de KNMP (1988-1993) heeft hij met de actie ‘Klaar om te wenden’ de beweging van ‘product naar patiënt’ op gang gebracht en tot beleid gemaakt voor de beroepsgroep en de KNMP.
Nascholingsprogramma StiPCO met half jaar verlengd
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verlengt de subsidie voor StiPCO met een half jaar. Het programma eindigt nu in februari 2020. De einddatum voor het Stimuleringsprogramma Competentieontwikkeling Openbaar apothekers werd eerder op augustus 2019 vastgesteld.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl