KNMP.NL

rss.jpg

Bereikbaarheid KNMP en helpdesks op 26, 27 en 28 april
Het KNMP-bureau is op 27 april (Koningsdag) en 28 april gesloten, en gaat op 26 april eerder dicht. De helpdesks van GIC, LNA en KNMP Kennisbank zijn op vrijdag 28 april WEL bereikbaar.
Essential Phamarceuticals niet bereid om prijzen te verlagen
Essential Phamarceuticals is niet bereid de prijzen van Camcolit, Norgalax, Calcitonine en Slow K te verlagen. In navolging van de KNMP heeft het ministerie van VWS daartoe aangedrongen. Dat blijkt uit de beantwoording van de staatssecretaris van VWS op Kamervragen van de SP. Ook wil de fabrikant geen inzicht geven in de kostenopbouw van deze geneesmiddelen.
Overheid verstuurt na de zomer jodiumtabletten per post
Ter bescherming tegen een eventueel nucleair incident krijgen bepaalde doelgroepen in Nederland na de zomer de beschikking over jodiumtabletten. Voor de predistributie hiervan kiest de overheid voor huis-aan-huis verstrekking per post. Dit schrijft staatssecretaris Van Rijn (VWS) aan de Tweede Kamer. Naast deze predistributie worden er regionaal operationele plannen uitgewerkt voor nooddistributie na een nucleair incident.
KNMP-iconen op voorlichtingsinstructies van UI-online
De voorlichtingsinstructies (VI's) van UI-online bevatten sinds eind april 2017 KNMP-iconen. De iconen zijn gemaakt om de laaggeletterde patiënt in beeld te informeren bij goed medicatiegebruik.
Vervalst recept aangeboden in Amsterdam
In Amsterdam is bij Apotheek Ganzenhoef een vervalst recept aangeboden voor dexamfetaminesulfaat 2,5 mg. Daarvan kreeg de KNMP een melding.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl