KNMP.NL

rss.jpg

Nog 1 of 2 handelingen verwijderd van StiPCO-tegemoetkoming
Ruim duizend apothekers moeten nog 1 of 2 administratieve handelingen uitvoeren om in februari 2017 de StiPCO-tegemoetkoming over 2016 te kunnen ontvangen. Het gaat om het registreren van de leerresultaten van alle gevolgde StiPCO-cursussen en/of het retourneren van het digitale uitbetalingsformulier aan de KNMP.
Schrappen indicatiecodes incontinentie en dieetpreparaten niet in afstemming met KNMP
Op de website van Het Roer Gaat Om wordt beweerd dat de indicatiecodes ‘Stoornis urinewegen’ (B1a - B1c) en ‘Stoornis in het metabolisme/dieetpreparaten’ (B3a - B3e) in afstemming met de KNMP zijn geschrapt. Dit is niet het geval. Ook is onduidelijk wat de wijziging voor apothekers betekent. De KNMP heeft in een brief aan Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) haar ongenoegen geuit over de gang van zaken en gevraagd om opheldering.
Steven Verhagen-Smits bij omroep MAX over mijden van zorg
Steven Verhagen-Smits is een van de gasten tijdens het Nationale Zorgdebat, een televisie-uitzending van 90 minuten door Omroep MAX.
Katja Kok-van Oirschot vice-voorzitter KNMP
Katja Kok-van Oirschot is de nieuwe vice-voorzitter van de KNMP. Samen met Sijtze Blaauw is zij op 14 december 2016 door de leden gekozen als bestuurslid.
Minister Schippers: 'Apotheker meer betrekken bij medicatieoverdracht'
Apothekers moeten meer worden betrokken bij medicatieoverdracht en -verificatie. En de huidige gemiddelde vergoeding van 48 euro voor een medicatiebeoordeling is “wat mager”. Dat schrijft minister Schippers van VWS in een brief aan de Tweede Kamer als reactie op het rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over voorwaarden voor veilig voorschrijven.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl