‘Apotheekconsult wordt gewaardeerd door patiënt’

3 december 2015

‘Het apotheekconsult wordt gewaardeerd door de patiënt.’ Dat zegt prof. dr. Han de Gier tijdens de invitational conference van de Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO) van de KNMP over de begeleiding van de patiënt bij de start van de farmacotherapie.

Dit blijkt uit tevredenheidscijfers van gebruikers van de Engelse ‘New Medicine Service’ voor patiënten met chronische ziekten. De service bespaart hen ook kosten.

Het bestuur WSO nodigde op 24 november 9 panelleden uit om te discussiëren over optimale patiëntbegeleiding. WSO-leden konden erbij zijn en meediscussiëren. De consensus: de apotheker is de medicijncoach voor de patiënt. En de patiënt moet snel worden betrokken in de farmacotherapie.

Jan Benedictus van Patiëntenfederatie NPCF stelde dat dit laatste al zou moeten tijdens het voorschrijven. Oud-huisarts Lucie Douwes Dekker opperde dat de arts in zijn spreekkamer zou kunnen aangeven dat de apotheker meer informatie gaat geven over de voorgeschreven geneesmiddelen in de apotheek.

Bekijk meer informatie over de WSO

 


Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: KNMP