12 geneesmiddelen geschorst per 24 februari 2015

24 februari 2015

Het CBG schorst in overleg met IGZ per 24 februari de handelsvergunningen van 12 geneesmiddelen vanwege de GVK-kwestie. Groothandels leveren de middelen na de schorsing vanaf 24 februari niet meer aan apotheken. Apothekers kunnen de voorradige medicijnen nog wel afleveren aan patiënten.

De geneesmiddelen worden geschorst omdat de onderzoeken met proefpersonen die de basis vormen voor toelating van de middelen, niet goed zijn uitgevoerd door het bedrijf GVK Biosciences.

CBG-lijst

Het CBG heeft op 24 februari 2015 de lijst met de 12 te schorsen geneesmiddelen gepubliceerd. Een aantal middelen is in meerdere doses of onder verschillende namen beschikbaar.

Bekijk de CBG-lijst met de 12 geschorste geneesmiddelen Bekijk het CBG-bericht '12 geneesmiddelen geschorst per 24 februari 2015'

Dit doet u met uw voorraad

Apothekers mogen de geneesmiddelen die zij op dit moment in voorraad hebben nog afleveren aan patiënten.  Er zijn geen aanwijzingen dat er met de kwaliteit en veiligheid van de geneesmiddelen iets mis is.

Voorraad bij patiënt op? Overstappen 

Een patiënt hoeft op dit moment zelf geen actie te ondernemen. Zodra de geneesmiddelen op zijn, stapt een patiënt in overleg met zijn apotheker over op een ander gelijkwaardig geneesmiddel.

KNMP-overzichtslijst

De KNMP onderhoudt op verzoek van KNMP-leden een actuele overzichtslijst van de te schorsen geneesmiddelen met de beschikbare alternatieve generieke producten. Wij pasten onze lijst op 24 februari aan.

Bekijk het recente KNMP-overzicht alternatieve generieke producten

 


Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg