Nieuws & actualiteit

24 mei 2017

‘Administratieve lasten in de farmaceutische zorg kunnen en moeten omlaag’

Ondanks inspanningen van de KNMP, Zorgverzekeraars Nederland, het ministerie van VWS en andere organisaties zijn de administratieve lasten in de farmaceutische zorg nog altijd hoog. Dit blijkt uit de Merkbaarheidsscan van Q-Consult, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS.

Lees verder

24 mei 2017

Tijdelijk geen bijsluiter bij EpiPen

De EpiPen voor volwassenen komt naar verwachting weer beschikbaar vanaf 5 juni. De verpakkingen van de eerste charge zullen geen bijsluiter bevatten. Verpakkingen mét bijsluiter komen naar verwachting pas beschikbaar vanaf 26 juni.

Lees verder

23 mei 2017

‘UZI-medewerkerspas niet op naam’ komende maanden niet verkrijgbaar

De ‘UZI-medewerkerspas niet op naam’ is binnenkort tijdelijk niet verkrijgbaar. Apotheken kunnen de pas tot en met 30 mei 2017 nog aanvragen. Vervolgens is de pas weer per 1 maart 2018 aan te vragen. Dit heeft het CIBG bekendgemaakt.

Lees verder

22 mei 2017

Bereikbaarheid KNMP en helpdesks op 25 en 26 mei

Het KNMP-bureau is op Hemelvaartsdag (25 mei) en vrijdag 26 mei gesloten. De helpdesks van GIC, LNA en KNMP Kennisbank zijn op vrijdag 26 mei WEL bereikbaar.

Lees verder

22 mei 2017

Gezond bedrijf nu en in de toekomst thema tijdens LOA-conferentie

Gezond bedrijf nu en in de toekomst was het gespreksthema tijdens de LOA-conferentie op 18 mei. Een thema waarvoor grote belangstelling was.

Lees verder

22 mei 2017

Pilot PE-online: zo waarderen collega’s StiPCO-scholingen

Vanaf maandag 22 mei kunnen openbaar apothekers in PE-online zien hoe hun collega’s de verschillende StiPCO-scholingen waarderen. De waardering met 1 tot 5 sterren is onderdeel van een pilot die loopt tot en met eind oktober 2017.

Lees verder

19 mei 2017

Vitamine D, mineralen en zware paracetamol blijven in het basispakket 2018

Vitamine D, mineralen en zware paracetamol blijven in het basispakket 2018. Dat blijkt uit het pakketbesluit 2018 waarmee de ministerraad op 19 mei 2017 heeft ingestemd. Het Zorginstituut heeft in december aan de inmiddels demissionaire minister van VWS geadviseerd om deze middelen niet langer te vergoeden.

Lees verder

19 mei 2017

Eén kwaliteitsregister voor apothekersassistenten per juli

Met ingang van 1 juli 2017 is er één kwaliteitsregister voor alle apothekersassistenten. Dit melden de KAOF en KAA op hun website. De twee partijen lieten in februari al weten te onderhandelen over een plan om gezamenlijk op trekken.

Lees verder

18 mei 2017

Nieuwe vervalste recepten in omloop

De KNMP ontvangt regelmatig meldingen van vervalste recepten die in omloop zijn. Hieronder een overzicht van de meest actuele meldingen. Handel bij het vermoeden van vervalste recepten volgens het daarvoor bestaande protocol van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Lees verder