Nieuws & actualiteit

28 oktober 2016

Tussentijds advies voor omzetting Thyrax

De klankbordgroep komt met een tussentijds advies over de omzetting van Thyrax naar een alternatief schildklierhormoonpreparaat. Dit advies volgt uit de eerste resultaten van 3 onderzoeken naar de gevolgen van de wisseling.

Lees verder

26 oktober 2016

KNMP Farmanco: cijfers geneesmiddelentekorten zijn actueel

De cijfers over de geneesmiddelentekorten van KNMP Farmanco zijn ook in 2016 up-to-date. De tekorten zullen dit jaar naar verwachting oplopen tot 750, zoals Nieuwsuur en RTL 4 recentelijk hebben gemeld. Dit stelt de KNMP als reactie op een bericht van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, voorheen Nefarma, dat de lijst niet actueel zou zijn.

Lees verder

26 oktober 2016

IGZ publiceert eerste annex bij Circulaire Handhavend optreden bij collegiaal doorleveren eigen bereidingen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 24 oktober 2016 de eerste annex gepubliceerd bij de Circulaire ‘Handhavend optreden bij collegiaal doorleveren van eigen bereidingen door apothekers’. De eerste annex gaat over de voorwaarde dat de apotheek geen reclame maakt.

Lees verder

25 oktober 2016

Laatste kans om bankgegevens door te geven voor StiPCO-tegemoetkoming

Openbaar apothekers kunnen tot maandag 31 oktober 2016 hun uitbetalingsgegevens doorgeven waarop de KNMP de StiPCO-tegemoetkoming kan overmaken. Apothekers die dit nog niet hebben gedaan, ontvingen eerder vandaag een mail met een uitbetalingsformulier.

Lees verder

24 oktober 2016

IGZ: eindcontroles recepten dezelfde dag en niet pas binnen 24 uur

De apotheker dient de eindcontroles van recepten dagelijks uit te voeren, en niet binnen een termijn van 24 uur. Dit is vastgesteld na bestuurlijk overleg tussen de KNMP en de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ).

Lees verder

20 oktober 2016

3 kandidaten bekend voor 2 vacante posities in KNMP-bestuur

Apothekers Sijtze Blaauw, Katja Kok-van Oirschot en Steven Verhagen-Smits stellen zich kandidaat voor de 2 vacante posities in het KNMP-bestuur. De Commissie Kandidaatstelling wijst Sijtze Blaauw en Katja Kok-van Oirschot aan als voorkeurskandidaten.

Lees verder

20 oktober 2016

Deadline voor herregistratie in BIG-register nadert

De deadline voor de herregistratie in het BIG-register nadert. Het uitvoerend overheidsorgaan CIBG stuurt daarom begin november een laatste oproep aan degenen voor wie de registratie per 1 januari 2017 verloopt. Wie hierop niet reageert, wordt in het nieuwe jaar automatisch uitgeschreven.

Lees verder

20 oktober 2016

Ministerie erkent geschilleninstantie voor openbare apotheken

Het ministerie van VWS erkent sinds deze week de mede door de KNMP opgerichte Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg (SKGE) als geschilleninstantie voor openbare apotheken en huisartsen.

Lees verder

20 oktober 2016

Bezoekers enthousiast over KNMP Najaarscongres 2016

Bezoekers aan het KNMP Najaarscongres 2016 geven enthousiaste reacties na afloop. Een ruime meerderheid beoordeelt de dag als goed tot zelfs zeer goed. Het inhoudelijke programma krijgt daarbij gemiddeld een 8 als cijfer. Dat gaven 250 bezoekers aan middels een online evaluatieformulier.

Lees verder