Nieuws & actualiteit

20 januari 2017

Schrappen indicatiecodes incontinentie en dieetpreparaten niet in afstemming met KNMP

Op de website van Het Roer Gaat Om wordt beweerd dat de indicatiecodes ‘Stoornis urinewegen’ (B1a - B1c) en ‘Stoornis in het metabolisme/dieetpreparaten’ (B3a - B3e) in afstemming met de KNMP zijn geschrapt. Dit is niet het geval. Ook is onduidelijk wat de wijziging voor apothekers betekent. De KNMP heeft in een brief aan Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) haar ongenoegen geuit over de gang van zaken en gevraagd om opheldering.

Lees verder

19 januari 2017

Steven Verhagen-Smits bij omroep MAX over mijden van zorg

Steven Verhagen-Smits is een van de gasten tijdens het Nationale Zorgdebat, een televisie-uitzending van 90 minuten door Omroep MAX.

Lees verder

19 januari 2017

Katja Kok-van Oirschot vice-voorzitter KNMP

Katja Kok-van Oirschot is de nieuwe vice-voorzitter van de KNMP. Samen met Sijtze Blaauw is zij op 14 december 2016 door de leden gekozen als bestuurslid.

Lees verder

19 januari 2017

Minister Schippers: 'Apotheker meer betrekken bij medicatieoverdracht'

Apothekers moeten meer worden betrokken bij medicatieoverdracht en -verificatie. En de huidige gemiddelde vergoeding van 48 euro voor een medicatiebeoordeling is “wat mager”. Dat schrijft minister Schippers van VWS in een brief aan de Tweede Kamer als reactie op het rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over voorwaarden voor veilig voorschrijven.

Lees verder

19 januari 2017

KNMP biedt gratis plaatsing van vacatures voor apotheekmedewerkers

Apothekers die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers kunnen vanaf 19 januari gratis een vacature plaatsen op de website voor het apotheekteam. Hiermee wil de KNMP apothekers verdere ondersteuning bieden bij de praktijkvoering van hun apotheek.

Lees verder

18 januari 2017

7 LOA- en WSO-bestuursleden stellen zich herkiesbaar na aflopen bestuurstermijn

7 LOA- en WSO-leden ‘van het eerste uur’ stellen zich, nadat hun bestuurstermijn van 3 jaar afloopt, herbenoembaar voor een tweede en laatste bestuurstermijn. De herbenoeming van de bestuursleden gebeurt tijdens de sectieledenvergaderingen van de LOA en de WSO op 14 maart in Utrecht, aansluitend op de regiobijeenkomst. Elektronisch stemmen is mogelijk van 16 februari 2017 tot 10 maart 2017.

Lees verder

18 januari 2017

Onderhoudswerkzaamheden KNMP-websites zaterdag 21 januari

Alle websites van de KNMP zijn zaterdag 21 januari 2017 tussen 07.00 en 18.00 uur niet bereikbaar vanwege onderhoudswerkzaamheden. Dit geldt onder meer voor de KNMP Kennisbank, PW.nl, KNMP.nl, Apotheek.nl en Farmanco.

Lees verder

16 januari 2017

Opnieuw vervalst recept aangeboden in Amsterdam

Er is een vervalst recept voor oxynorm 20 mg, 30 stuks, en midazolam 15 mg, 30 stuks aangeboden in Amsterdam. Hiervan heeft de KNMP een melding gekregen.

Lees verder

13 januari 2017

E-learning over laaggeletterde medicijngebruikers beschikbaar

De KNMP stelt een e-learning over laaggeletterdheid en medicijngebruik beschikbaar voor het apotheekteam, verpleegkundigen en verzorgenden. De e-learning maakte onderdeel uit van de tentoonstelling ‘Kunt u dat even uitleggen?’, die in 2016 door het land reisde. Nu de laatste editie van de expo is afgerond, geeft de KNMP de e-learning vrij.

Lees verder