Nieuws & actualiteit

21 april 2017

Essential Phamarceuticals niet bereid om prijzen te verlagen

Essential Phamarceuticals is niet bereid de prijzen van Camcolit, Norgalax, Calcitonine en Slow K te verlagen. In navolging van de KNMP heeft het ministerie van VWS daartoe aangedrongen. Dat blijkt uit de beantwoording van de staatssecretaris van VWS op Kamervragen van de SP. Ook wil de fabrikant geen inzicht geven in de kostenopbouw van deze geneesmiddelen.

Lees verder

21 april 2017

Overheid verstuurt na de zomer jodiumtabletten per post

Ter bescherming tegen een eventueel nucleair incident krijgen bepaalde doelgroepen in Nederland na de zomer de beschikking over jodiumtabletten. Voor de predistributie hiervan kiest de overheid voor huis-aan-huis verstrekking per post. Dit schrijft staatssecretaris Van Rijn (VWS) aan de Tweede Kamer. Naast deze predistributie worden er regionaal operationele plannen uitgewerkt voor nooddistributie na een nucleair incident.

Lees verder

20 april 2017

KNMP-iconen op voorlichtingsinstructies van UI-online

De voorlichtingsinstructies (VI's) van UI-online bevatten sinds eind april 2017 KNMP-iconen. De iconen zijn gemaakt om de laaggeletterde patiënt in beeld te informeren bij goed medicatiegebruik.

Lees verder

20 april 2017

Vervalst recept aangeboden in Amsterdam

In Amsterdam is bij Apotheek Ganzenhoef een vervalst recept aangeboden voor dexamfetaminesulfaat 2,5 mg. Daarvan kreeg de KNMP een melding.

Lees verder

20 april 2017

Uitvraag kwaliteitsindicatoren 2016 gesloten, hoe nu verder?

De uitvraag van de kwaliteitsindicatoren 2016 is gesloten. Apotheken kunnen de lijst met indicatoren niet langer invullen en doorsturen naar Desan. De eerste resultaten zijn positief. Maar liefst 1.749 apotheken van de iets meer dan 1.800 uitgenodigde openbare apotheken vulden de indicatoren in.

Lees verder

20 april 2017

Risico op overdosering bij gedwongen overstap Thyrax

Bij de overstap van het schildklierhormoon Thyrax Duotab bestaat voor patiënten met een hoge dosis (>100mcg) het risico op overdosering. Door een gedwongen overstap naar een ander merk levothyroxine krijgen patiënten meer klachten, werken en sporten zij minder. Dit blijkt uit onderzoek van onder meer NIVEL, naar de effecten van de beperkte beschikbaarheid van Thyrax Duotab vanaf begin 2016.

Lees verder

18 april 2017

Schorsingsprocedure Micro Therapeutic Research

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft van het bedrijf Aurobindo Pharma B.V. een bezwaar tegen schorsing van de vergunning van 4 medicijnen ontvangen. Het CBG gaat daarom nog niet over tot schorsing van deze vergunningen, maar zal eerst de nieuw ingediende onderzoeksgegevens beoordelen.

Lees verder

14 april 2017

Erepenning voor drietal KNMP-leden

Marga van Weelden, Fons Duchateau en Bert Leufkens hebben 14 april 2017 de erepenning van de KNMP gekregen. Voorzitter Gerben Klein Nulent onderscheidde het drietal tijdens een bijeenkomst in het Academiegebouw te Utrecht. Ter gelegenheid van de viering van het 175-jarig bestaan kwamen (ex-)bestuursleden op uitnodiging van de KNMP bijeen.

Lees verder

13 april 2017

Houd AGB-gegevens up-to-date in belang van de declaratie

Voor gevestigd apothekers en apotheken is het van belang de AGB-gegevens up-to-date te houden. Het is verstandig om regelmatig persoonlijke informatie en die van de apotheek te controleren in het AGB-register.

Lees verder