Externe links therapietrouw

Taal maakt gezonder - wachtkamerboekje (Lezenenschrijven.nl)

Bekijk in dit wachtkamerboekje wat Nederlanders zeggen over taal en gezondheid.

Lees verder

Taal maakt gezonder - poster (Lezenenschrijven.nl)

Poster met de volgende tekst: 'Wist u dat 1 op de 9 Nederlanders moeite heeft met lezen en schrijven? De kans is groot dat u een van hen kent. Gelukkig is hier iets aan te doen! Hulp bij lezen en schrijven is altijd dichtbij en op maat'.

Lees verder

Taal maakt gezonder - folder met tips (Lezenenschrijven.nl)

Folder: 'Van uw clienten heeft 1 op de 9 moeite met lezen en schrijven. Wat kunt u doen?' Bekijk de tips in deze folder.

Lees verder

Memomedic.nl

Medicijnen consequent innemen, is van groot belang. Te veel mensen gebruiken hun medicatie te laat, onvolledig of zelfs helemaal niet. Met als resultaat geen optimaal behandelresultaat en zelfs risico's voor de gezondheid. Bovendien is er sprake van geldverspilling. Slechte medicijninname is een grote zorg voor artsen en apothekers die op deze manier geen goed beeld krijgen van het effect van de medicatie. MemoMedic helpt de therapietrouw te verbeteren.Lees verder

Evaluatie New Medicine Service

Dit evaluatierapport (2014) over de NMS (New Medicine Service) toont aan dat deze gestructureerde gesprekken met nieuwe geneesmiddelgebruikers kort na de start van het gebruik, leiden tot betere therapietrouw en lagere kosten.

Lees verder

Umenz.nl

Het digitale zorgplatform van Umenz biedt apothekers de mogelijkheid schriftelijke en audiovisuele medische- en farmaceutische informatie op maat te leveren voor iedere patiënt, ongeacht opleidingsniveau en taalvaardigheid.

Lees verder