Laurens Schulpen

Motivatie

Niemand weet zo veel van geneesmiddelen als de apotheker. Iedereen weet dat wel… en toch merken we daar in praktijk te weinig van.

Want laten we eerlijk zijn: bij veel cruciale besprekingen en onderhandelingen mist er een stoel. Een stoel voor de apotheker. Want of het nu gaat om de Oxycodon-problematiek of over medicijntekorten, vanaf dag 1 hoort er natuurlijk een apotheker aan tafel.

En als er op tv een item wordt gemaakt over die onderwerpen – of bijvoorbeeld over vervuilde grondstoffen of dure medicijnen – dan zou elke redacteur moeten weten: daarvoor bel je de apotheker.

Als voorzitter van de KNMP wil ik ervoor zorgen dat we die plek ook krijgen. Ik ben nu bijna twintig jaar openbaar en zelfstandig apotheker in Woerden. Daarnaast zet ik mij in voor onze beroepsgroep zowel regionaal als landelijk. Zo ben ik al twee jaar met veel plezier voorzitter van het Centraal College, het orgaan dat verantwoordelijk is voor de kaders van de specialismen openbare en de ziekenhuisfarmacie.

Ook wil ik de verbinding zoeken met alle apothekers. De KNMP moet een clubhuis zijn waar iedereen zich welkom voelt. En waar de inhoud leidend is. Als we echt onze verantwoordelijkheid willen nemen als beroepsgroep, dan moeten we ons inhoudelijk fundament versterken. En of we dat nu een wetenschappelijke sectie noemen of met vakverenigingen werken, laten we snel samen kijken hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen.

Op die manier zorgen wij dat we die stoel niet alleen krijgen, maar dat die stoel er voor ons klaarstaat. Juist ook als het gaat over onze toekomstige positie in bijv. de eerste lijn en over de toenemende werkdruk in de apotheek. Zodat wij bij cruciale discussies de regie pakken en iedereen ons vak serieus neemt: beleidsmakers, collega-zorgverleners en al die miljoenen mensen die we met z’n allen wekelijks helpen.

Want niemand weet zo veel van geneesmiddelen als de apotheker.

Huidige functies

  • Openbaar apotheker Service Apotheek Woerden
  • Voorzitter Centraal College Specialismen Farmacie
  • RvC Zuwe Hofpoort Apotheek BV
  • Bestuurslid gebruikersvereniging CareSoft

Voorlaatste functies

  • Mede oprichter en penningmeester Nederlandse Apothekers Coöperatie (NApCO)
  • Apotheker Botica di Servicio Eagle (Aruba)
  • Apotheker in opleiding tot specialist Centraal Apotheek Leiden

Opleidingen

  • Opleiding tot openbaar apotheker
  • Farmacie Groningen

Belangen in de farmaceutische sector

Geen

Contact

Bureausecretaris
Frits Elferink

(070) 373 72 86 bestuur@knmp.nl