Jubileumtentoonstelling

Hoe bereid je als apotheker het goede medicijn? Hoe zorg je dat je patiënt niet te veel medicatie krijgt? Hoe houd je rekening met erfelijke eigenschappen? En hoe controleer je nauwgezet de medicatie van oudere patiënten die veel medicijnen gebruiken? Bezoekers komen er meer over te weten via de speciaal ontwikkelde zuilen voor de tentoonstelling '175 jaar beter beter door de apotheker'. Ook kunnen bezoekers met een speciale game-app de familie Juub beter beter maken door goed medicijngebruik te stimuleren.

11 maart t/m 9 mei

Van 11 maart t/m 9 mei kunnen bezoekers van de Oude Hortus Utrecht meedoen met de interactieve familietentoonstelling en het allemaal zelf ondervinden.

Hortus

Dat de tentoonstelling in de Oude Hortus plaatsvindt, is geen toeval. Bijna 380 jaar geleden voorzag de Hortus Medicus van de Universiteit Utrecht in ‘cruijden nodich tottet oeffenen van de studenten in de medicijnen’.

Er groeien nu geneeskrachtige planten in de Regiustuin van de Oude Hortus in Utrecht, de stad waar ook de faculteit farmacie is gevestigd. Henricus Regius was als eerste Utrechtse hoogleraar geneeskunde en plantkunde belast met de inrichting en het toezicht van de Hortus Medicus. Hij publiceerde in 1650 een gedetailleerde plattegrond en een catalogus van de tuin op Sonnenborgh. Deze plattegrond vormde een dankbare basis voor de huidige Regiustuin die in 1994 in de Oude Hortus werd aangelegd.

Publieksmateriaal

Poster: Jubileumtentoonstelling '175 jaar beter beter door de apotheker' Baliekaartje: Jubileumtentoonstelling '175 jaar beter beter door de apotheker'

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl