KNMP-regiobijeenkomsten 2019: Apotheekteam van de toekomst

De KNMP-regiobijeenkomsten van februari 2019 stonden in het teken van ‘Het apotheekteam van de toekomst’. De bijeenkomsten trokken 450 bezoekers en vonden plaats in Oostzaan, Arnhem, Leende, Dordrecht en Spier.

Tijdens de regiobijeenkomsten kwam aan bod dat de samenstelling van apotheekteams verandert: meer vrouwen, meer in deeltijd en meer in dienstverband. Daarnaast krijgen de apotheekteams te maken met complexere en meervoudige patiënten.

Maar apothekers hebben een sterk fundament, verankerd in de wet en in de wijze waarop er invulling wordt gegeven aan het vak. Daar wordt met kwaliteitsinstrumenten continu aan gewerkt. Het Professioneel Statuut dat bijdraagt aan het professioneel handelen en de autonomie van de apotheker in dienstverband en zijn werkgever. De award winnende website Apotheek.nl, die het apotheekteam kan gebruiken in hun dagelijkse gesprekken met patiënten, kreeg tijdens de regiobijeenkomsten veel positieve reacties. Apotheker is een beroep om trots op te zijn en dat mag ook worden uitgedragen. Die trots maakt het vak ook aantrekkelijker voor de toekomstige generatie.

Presentaties

Om de presentaties te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn.

Inleiding

Download

Professioneel Statuut

Download

Apotheek.nl

Download

Ontwikkelingen in het vakmanschap

Download

Aantrekkelijkheid van het vak

Download

Contact

Regiocoördinatie
Rolf Latour

06 51 18 91 82 r.latour@knmp.nl