Grote belangstelling voor DLW's mei/juni 2020

De leden van de KNMP hebben veel belangstelling getoond voor de online districtsledenbijeenkomsten die plaatsvonden van 19 mei tot en met 17 juni. De DLB’s, in webinarvorm omgedoopt tot DLW’s, trokken in totaal bijna 1000 deelnemers.

Het hoogste aantal inschrijvingen was er bij de avondsessie van woensdag 17 juni, toen meer dan 150 leden deelnamen aan de webinar. De KNMP koos voor deze vorm in verband met de coronamaatregelen, waardoor geen fysieke bijeenkomsten zijn toegestaan.

Het thema van de districtsledenwebinars was ‘Medicatieoverdracht, van richtlijn naar praktijk’. Leden konden tijdens de webinar kennismaken met de kwaliteitsstandaard Overdracht van medicatiegegevens in de keten en de belangrijkste implicaties voor de apotheekpraktijk. Ook konden deelnemers in gesprek over hoe ze de nieuwe richtlijn kunnen vertalen naar de praktijk op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Presentaties

Actualiteiten

Update Medicatieoverdracht

Update Medicatieoverdracht

Van Richtlijn naar Praktijk

Pilot overdracht contra-indicatie bariatrische chirurgie KNMP Vlog

Overdracht van medicatiegegevens bij Antistollingszorg

Medicatieoverdracht en antistollingszorg

 

Voorbereiding Algemene Vergadering

 

Overige filmpjes

Vlog Vraag verpleegkundige

Vlog Uit de praktijk – Elektronische toedienlijsten voor de Thuiszorg (Alphega Apotheek) en Medicatieoverdracht bij ontslag uit het ziekenhuis (Sint Antonius Ziekenhuis)

Vlog Uit de praktijk – Best practise antistollingszorg (Apotheek Groesbeek)

Vlog Uit de praktijk – Landelijke uitrol van het elektronische recept (Eramus MC)

Contact

Verenigingscoördinatie
Loes Pors

(070) 373 74 06 l.pors@knmp.nl