GezondVeluwe domeinoverstijgende samenwerking in Noordwest-Veluwe

Opties

Onder de vlag van GezondVeluwe werken meerdere zorg- en welzijnsaanbieders, gemeenten, patiënt- en cliëntenorganisaties en zorgverzekeraars duurzaam samen aan thema’s die belangrijk zijn voor de regio Noordoost Veluwe. Apothekers in de regio nemen deel met de Coöperatieve Apotheken Noordwest-Veluwe (CAN).

Netwerkorgansiatie GezondVeluwe streeft de beste zorg in de regio na. D.w.z. samenhangende zorg van grote kwaliteit, gericht op meer ervaren gezondheid van de inwoners van de regio, tegen gelijkblijvende of lagere kosten. Enkele projecten van GezondVeluwe zijn ten aanzien van de thema’s Jeugd-GZZ, Oncologie, Ouderenzorg, Parkinson. Informatiemanagement en Inwonersparticipatie.

De samenwerking vindt plaats op alle niveaus: zowel bestuurlijk en op de besluitvormende laag als in de praktijk op de werkvloer. Partijen hebben elkaar nodig om met schaarse middelen aan slimme oplossingen te werken.

ROS Raedelijn verzorgt het totale programmamanagement inclusief data, monitoring en communicatie. Zorgbelang Gelderland/Utrecht heeft als cliëntenorganisatie een belangrijke taak om bij alle projecten het perspectief van de burger naar voren te brengen en via dialoogtafels op te halen bij inwoners.

De partners in GezondVeluwe zijn de initiatiefnemers Ziekenhuis St Jansdal, de Huisartsen Coöperatie Medicamus, Zorggroep Noordwest-Veluwe, en verder thuiszorgorganisatie Icare, cliëntenorganisatie Zorgbelang Gelderland/Utrecht, Coöperatieve Apotheken Noordwest-Veluwe (CAN), GGZ Centraal, ROS Raedelijn en de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde.

Pagina laatst bijgewerkt op 30 mei 2022