Publieksinformatie over verminderde nierfunctie

Met onderstaand materiaal informeer je de patiënt over het belang van de nierfunctie en het delen van zijn nierfunctiewaarden. Er is een poster beschikbaar over nierfunctiewaarden, een presentatie over nieren en medicijngebruik en een persbericht. Op de website Apotheek.nl is een thema te vinden over verminderde nierfunctie.
 • Poster: Nierfunctie gemeten?
  Om patiënten te wijzen op het belang van het doorgeven van hun gemeten nierfunctiewaarde, kun je deze poster ophangen in de wachtruimte.
 • Presentatie Nierfunctie
  Met deze presentatie informeer je patiënten over de werking van de nieren en de gevolgen voor het medicijngebruik.
 • Voorbeeldpersbericht
  Dit voorbeeldpersbericht over nierfunctiewaarden kun je sturen aan lokale media met verzoek tot plaatsing. Zo geef je extra aandacht aan het belang van het delen van de nierfunctiewaarde.
 • Campagne Nierstichting
  De Nierstichting heeft een speciale campagne ontwikkeld met de slogan: ‘Medicijnen moeten u beter maken. Niet slechter.’ Bij sommige medicijnen is het namelijk van belang dat de nieren goed werken. Je kunt de patiënt door middel van dit filmpje hierop wijzen.
 • Website Apotheek.nl: thema Verminderde nierfunctie
  Voor meer informatie over de verminderde nierfunctie kun je patiënten doorverwijzen naar het thema Verminderde nierfunctie op Apotheek.nl.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl