Nascholing therapietrouw

Er bestaan verschillende nascholingen om meer te leren over therapietrouw. De KNMP biedt een regionale nascholing aan voor patiëntgerichte communicatie. CME-online en de Stichting Bedrijfsfonds Apotheken (SBA) bieden een e-learning en een training over therapietrouw.

Communicatietraining therapietrouw

De KNMP biedt regionale nascholing aan voor patiëntgerichte communicatie. De training is gericht op het geven van simpele adviezen die het medicatiegebruik van patiënten kan verbeteren. Wil je in team- of groepsverband aan een nascholing deelnemen? Stuur dan een lijst met knelpunten waar je tegenaan loopt in gesprekken met patiënten. Deze komen dan aan bod tijdens de 3 uur durende interactieve workshop.

Wil je een training volgen?

Neem dan contact op met Brigit van Soest, programmamanager Goed Geneesmiddelengebruik, te bereiken op 070-3737155 of per e-mail op .

Deze training is StipCo geaccrediteerd.

E-learning CME-online: Therapietrouw en communicatie

Deze cursus is gericht op de therapietrouw bij het chronisch gebruik van geneesmiddelen. Je leert hoe therapie-ontrouw wordt veroorzaakt en hoe je dit in de praktijk kunt herkennen. Ook komt uitgebreid aan bod hoe je een goed gesprek voert over therapietrouw en hoe je de patiënt kunt helpen om zijn geneesmiddelen op een juiste manier te gebruiken.

Lees meer over deze e-learning

Motivational interviewing

Door een gesprek te voeren op basis van de theorie van Motivational Interviewing motiveer je de patiënt om het geneesmiddel juist te gebruiken. Het doel is om de patiënt zelf te laten achterhalen waarom hij weerstand heeft tegen de behandeling en hoe hij dit kan veranderen.

De SBA heeft voor apothekersassistenten die baliegesprekken voeren, farmaceutisch consulenten en farmaceutisch managers een training motiverende gesprekken ontwikkeld.

Lees meer over deze training

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl