Week van de reflectie - workshop 'Ethische dilemma’s in de samenwerking tussen professionals, vrijwilligers en mantelzorgers'

Datum: 21 november 2016
Locatie: Ministerie van VWS, Parnassusplein 5, 2511 VX Den Haag
Tijd: 10:00-16:30
Kosten: Tot 26 oktober 2016 € 125 excl. BTW, na 26 oktober € 175 excl. BTW.

De week van reflectie & ethiek gaat op maandag 21 november 2016 in het ministerie van VWS feestelijk van start met het congres ‘De mens centraal’. Alies Struijs verzorgt de workshop 'Ethische dilemma’s in de samenwerking tussen professionals, vrijwilligers en mantelzorgers.'

De workshop is een gezamenlijke zoektocht naar ethische afwegingen en uitgangspunten in de samenwerking tussen professionals, mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg voor cliënten en patiënten, zowel in de wijk als in zorginstellingen.

Deelnemers worden uitgenodigd voorbeelden uit de eigen (zorg)praktijk in te brengen, die als casus kunnen dienen voor onder meer de volgende ethische vraagstukken:

  • ‘Wikken en wegen’; Hoe vind je als professional de juiste balans tussen activeren van eigen kracht van de cliënt en het waken voor overbelasting van het sociale netwerk en de cliënt zelf?
  • ‘Informatie delen en geheimhoudingsplicht’; Hoe ga je om met privacy, geheimhouding en vertrouwelijkheid in de samenwerking met verschillende professionals en anderen die zorg verlenen aan cliënten.

Workshopleider

dr. Alies Struijs, coördinerend adviseur Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) en senior adviseur Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS).

Aanmelden

Stuur om u aan te melden voor het congres een mail naar .

Meer informatie over dit agenda-item

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal

Contact

AnneMarie Bloemhoff & Jack van Raay

088 - 626 65 29 info@weekvanreflectie.nl