Training 'Veilig medicijngebruik en meer eigen regie bij nierpatiënten'

Datum: 14 december 2016
Locatie: Catharina Ziekenhuis, Michelangelolaan 2, 5623 EJ Eindhoven
Tijd: 16:00-21:00
Kosten: gratis
Organisator: De Nierstichting, Nierpatiënten Vereniging Nederland en het Catharina ziekenhuis Eindhoven.

De Nierstichting, Nierpatiënten Vereniging Nederland en het Catharina ziekenhuis Eindhoven trainen zorgverleners om nierpatiënten advies op maat te geven over hun medicijngebruik. Op 14 december 2016 vindt de eerste train-de-trainerscholing plaats in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven.

In Nederland dialyseren zo’n 6.500 patiënten en leven ongeveer 10.000 mensen met een functionerende donornier. Er is bij deze patiënten vaak sprake van meerdere chronische aandoeningen en een hoog medicijngebruik. De therapietrouw kan door verschillende oorzaken in het gedrang komen. Het meest wenselijk is patiënten zelf in staat te stellen hun medicatie goed en veilig te beheren om zo eigen regie te hebben over hun leven. Om de eigen regie van de patiënt te optimaliseren is het ook belangrijk dat de zorgverlener kan bepalen welke aanvullende zorg op maat nodig is.

Train-de-trainermethode

De Nierstichting, Nierpatiënten Vereniging Nederland en het Catharina Ziekenhuis Eindhoven bieden een checklist aan zodat zorgverleners snel na kunnen gaan hoe ze het beheer en gebruik van medicijnen bij patiënten kunnen optimaliseren. De checklist voor zorgverleners wordt landelijk geïmplementeerd met een train-de-trainermethode.

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier. Doe het snel want er is slechts plek voor 18 geïnteresseerden en vol=vol! Kom bij voorkeur als duo apotheker en dialyseverpleegkundige/verpleegkundig specialist. Aanmelding sluit op 1 november.

Meer informatie over dit agenda-item

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal

Contact

Iris Groenenberg

IrisGroenenberg@nierstichting.nl