Ephor cyclus 2016/2017: Samenwerken aan de behandeling van kwetsbare ouderen

Datum: 19 januari 2017
Locatie: Utrecht
Tijd: 16:00-21:00
Kosten: € 295,- excl. btw voor 1 cursusdag
Accreditatie: aangevraagd voor Openbaar, Ziekenhuis en Poliklinisch Apothekers
Organisator: PAOFarmacie Zeist

Het voorschrijven van geneesmiddelen aan kwetsbare ouderen vereist maatwerk. Welke geneesmiddelen zijn eigenlijk geregistreerd voor de farmacotherapie bij deze groep patiënten? Is de balans effectiviteit en veiligheid van geneesmiddelen bij hen anders? Welk geneesmiddel heeft de voorkeur en in welke dosering? Informatie hierover is in de gebruikelijke bronnen nauwelijks te vinden.

De cyclus Farmacotherapie bij kwetsbare ouderen leert u zo goed en zo veilig mogelijk voor te schrijven aan deze patiëntengroep. De nascholingen gaan in op de effectiviteit en de eventuele bijwerkingen van geneesmiddelen. U leert de juiste keuze te maken uit de beschikbare middelen in de juiste dosering en formulering. De optimale duur van de behandeling bij de kwetsbare oudere komt aan de orde, evenals de beste manier om weer te stoppen. De onderwerpen van de verschillende nascholingen zijn onder andere hypertensie en hartfalen, het inzetten van antipsychotica bij delier en de behandeling van pijn.

De Ephor cyclus bevat 7 cursusdagen. Er zijn reeds een aantal cursusdagen geweest, maar er zijn nog 3 scholingen los te volgen. Data zijn: 19 januari, 16 februari en 16 maart 2017.

Meer informatie over dit agenda-item

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal