'PerfectSamen' samenwerkingsverband in Zuidoost-Brabant

Opties

Zuidoost-Brabantse zorggroepen van huisartsen DSP (DOH, SGE en PoZoB) en apothekers (CaZo) hebben de handen ineen geslagen met het project 'PerfectSamen'. Een hogere kwaliteit van de farmaceutische zorg, betere afspraken met de zorgverzekeraar en een reële vergoeding voor medicatiebeoordelingen, zomaar enkele resultaten van het initiatief.

Logo Zorggroep CAZO

Voor verschillende chronische aandoeningen zijn formularia gemaakt die via het EVS worden geïmplementeerd. Cijfers van de SFK-groep worden gebruikt als spiegelinformatie om te monitoren en te sturen, maar ook om richting de zorgverzekeraar aan te tonen dat afspraken worden nagekomen.

Voor de FTO-groepen is door PoZoB en CaZo het PerfectSamen-bordspel ontwikkeld om de farmaceutische patiëntenzorg beter te stroomlijnen. Dit wordt nu verder geïmplementeerd bij de andere zorggroepen. Apothekers van CaZo schuiven aan wanneer de huisartsen met zorgverzekeraars CZ en VGZ om de tafel zitten om binnen het huisartsencontract afspraken te maken over de farmaceutische zorg.

Pagina laatst bijgewerkt op 15 mei 2023