Praktijkverhaal Maaike van den Heuvel

Afgelopen week hebben we onze huisartsen geholpen bij het vaccineren van kleinschalige woongroepen met het Pfizer vaccin. We hebben in 2 dagen totaal 7 locaties bezocht en 114 vaccins klaargemaakt voor vaccinatie. Eén locatie sprong hier echt bovenuit.

We hadden 1,5 uur de tijd om 36 vaccinaties klaar te maken en toe te dienen door de huisarts, inclusief het 15 minuten observatie. Dus er zat nogal een druk op voor ons. Bij binnenkomst werd er gemeld dat we in de gang de vaccinaties gingen toepassen. En op de vraag of we het klaarmaken in een aparte ruimte mochten doen, zonder toezicht van de bewoners, kregen we nog net een hokje toegewezen.

De ruimte die we kregen was de muziekruimte. Dus tussen de gitaren en het drumtoestel hebben we 36 vaccinaties voorbereid. We hebben ervoor gezorgd dat het huisartsenteam buiten is gaan vaccineren. Wat hadden we een geluk dat het mooi weer was. We hebben vervolgens het huisartsenteam ondersteund in observatie, daar deze woongroep al wegliep voordat het kwartier voorbij was.

Uiteindelijk hebben we het binnen de tijd gehaald en is alles goed gegaan. En waren we weer op tijd op de volgende locatie. Waar alles geweldig geregeld was. Extra personeel, taart en diploma’s…

Datum: 8 maart 2021

Contact

Afdeling Communicatie

(070) 373 72 70 communicatie@knmp.nl