Nieuws & actualiteit

16 juli 2019

Bewaartermijn logging vastgesteld op minimaal vijf jaar

De bewaartermijn voor logging, het bijhouden van gegevens in tekstbestanden, is vastgesteld op minimaal vijf jaar. Dat besluit van minister Bruins (VWS) is gepubliceerd in de Staatscourant. Indien nodig kan de logging langer bewaard worden. De maximale bewaartermijn is gelijk aan de bewaartermijn van het medisch dossier (twintig jaar). De start van de bewaartermijn gaat in op het moment van schrijven van de logregel.

Lees verder

11 juli 2019

LAD stopt met collectieve belangenbehartiging voor openbaar apothekers

De LAD heeft besloten de samenwerkingsovereenkomst met de KNMP op te zeggen. Dit betekent dat de LAD stopt met het behartigen van de collectieve belangen van openbaar apothekers werkzaam binnen de werkingssfeer van de cao Apothekers in dienstverband.

Lees verder

11 juli 2019

Nieuw voorstel vermelden BIG-nummer op tafel

Zorgverleners moeten hun BIG-nummer vermelden wanneer iemand daarom vraagt, bij het gebruik van de naam op hun website, onder e-mailberichten die beroepsmatig worden verzonden en in wachtruimten als de naam daar wordt weergegeven. Dat staat in het aangepaste ontwerpbesluit dat minister Bruins (VWS) ter consultatie voorlegt.

Lees verder

4 juli 2019

Apotheek.nl scoort ‘uitzonderlijk goed’ bij onderzoek door NeLL

Het National eHealth Living Lab (NeLL) beoordeelt de website Apotheek.nl als ‘uitzonderlijk goed’. Dat blijkt uit de resultaten van het onderzoek dat NeLL naar de website heeft verricht in opdracht van de KNMP.

Lees verder

13 juni 2019

Doe mee aan de campagne ‘Goed voorbereid op reis’

De KNMP lanceert per woensdag 19 juni de publiekscampagne ‘Goed voorbereid op reis’, waarmee apothekers en hun teams de patiënt gericht advies kunnen geven over hoe zij zonder zorgen op reis gaan met hun geneesmiddelen. Via KNMP.nl kunnen KNMP-leden de bijbehorende nieuwe poster en folders bestellen, en een narrowcast downloaden.

Lees verder

16 mei 2019

PWA voor Apotheek.nl: een website met een ‘app-experience’

De website Apotheek.nl is vanaf nu beschikbaar als een ‘Progressieve Web App’ (PWA) en daarmee nog gebruiksvriendelijker voor patiënten, apotheekteams en zorgmedewerkers. ‘Zie het als een website in een app-jasje’, aldus Nike Everaarts, coördinator van Apotheek.nl. De voordelen? ‘Apotheek.nl als webapp geeft direct toegang tot de site via het startscherm van de telefoon, terwijl het niet nodig is om een app te installeren. Bovendien is Apotheek.nl als webapp ook bereikbaar zonder internetverbinding – na eenmalig downloaden van de content mét internet.

Lees verder

16 mei 2019

5 nieuwe Apotheek.nl-campagnefilmpjes beschikbaar

Apotheek.nl lanceert 5 nieuwe campagnefilmpjes die apothekers kunnen inzetten als narrowcast, social media-post, of op de eigen website kunnen plaatsen. De 14 apothekers in de filmpjes – dezelfde hoofdrolspelers als in het originele campagnefilmpje over Apotheek.nl – informeren het publiek over de rubrieken op Apotheek.nl, over medicijngebruik bij kinderen, inhalatiemedicatie, nierfunctiewaarden en over zelfzorg.

Lees verder

29 april 2019

CBG: oplossing voor dreigende leveringsproblemen fenprocoumon

De fenprocoumon 3 mg tabletten Sandoz en Teva zijn tijdelijk beperkt leverbaar. Technische problemen met het verpakken bij een leverancier hebben geleid tot deze leveringsproblemen. Dit hebben de betrokken bedrijven aan het Meldpunt Geneesmiddelentekorten en -defecten laten weten. De verwachting is dat de firma’s binnen enkele weken weer voldoende kunnen leveren. Voor de tussenliggende weken zijn alternatieven beschikbaar.

Lees verder

18 april 2019

Nieuwe versie NCI-lijst beschikbaar

De nieuwe versie van de Nationale Classificatie Contra-Indicaties/voorzorgen (NCI-lijst) is beschikbaar. De contra-indicaties transplantatie van nier, lever, hart en long zijn aan de lijst toegevoegd, evenals mitochondriële ziekten en mastocytose. Verder is de naam van contra-indicatie Gastric bypass gewijzigd in Bariatrische chirurgie.

Lees verder