Nieuws & actualiteit

14 juli 2016

Apotheekteam Magazine krijgt veel positieve reacties

Mooi magazine met korte en bondige artikelen. Verfrissend en verrassend. Overzichtelijk en prettig te lezen. Actuele onderwerpen, waardoor je merkt dat iets niet alleen in jouw apotheek speelt. Leuk en makkelijk om thuis vanaf een laptop te lezen. Informatief met handige tools die je kunt gebruiken aan de balie. Dat zijn enkele van de vele positieve reacties na het verschijnen van de eerste 2 uitgaven van Het Apotheekteam, het nieuwe online magazine voor apotheekmedewerkers.

Lees verder

14 juli 2016

Regels autorijden bij psychiatrische aandoening versoepeld

Mensen die zijn behandeld voor een psychiatrische aandoening hoeven minder lang te wachten voordat zij weer mogen autorijden. Dit heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu besloten op advies van de Gezondheidsraad.

Lees verder

14 juli 2016

Hoofdpersoon KNMP-film klaagt tabaksindustrie aan

Anne Marie van Veen, hoofdpersoon in de KNMP-film die werd vertoond tijdens het KNMP Voorjaarscongres over palliatie, klaagt de tabaksindustrie aan. De moeder van 4 kinderen met uitgezaaide longkanker houdt sigarettenfabrikanten verantwoordelijk voor het opzettelijk en met voorbedachten rade benadelen van haar gezondheid.

Lees verder

14 juli 2016

CBG: nader onderzoek naar werkzaamheid salbutamol Sandoz

Nader onderzoek naar salbutamol aërosol 100 microgram/dosis van de firma Sandoz is nodig. Dit laat het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) weten op zijn website. Er is nog geen duidelijke oorzaak gevonden van de meldingen over een kleiner effect van het middel.

Lees verder

13 juli 2016

Kamervragen ChristenUnie: gemeenten moeten apotheker niet op laten draaien voor medicijnafval

De ChristenUnie vindt niet dat de apotheker moet opdraaien voor de kosten bij inzameling van particulier medicijnafval. Dat stelt Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid, in schriftelijke Kamervragen aan de minister van Infrastructuur en Milieu (IenM) en de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Lees verder

12 juli 2016

Erepenning KNMP voor Frans van de Vaart

Frans van de Vaart heeft uit handen van KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent de erepenning van de KNMP ontvangen. Dit gebeurde op donderdag 7 juli, aan het begin van het symposium ‘Innovaties in de farmacie – lessen voor de toekomst’ ter gelegenheid van Van de Vaarts pensionering.

Lees verder

8 juli 2016

Onderzoek naar alternatieven voor papieren draagtas in de apotheek

Er komt een onderzoek naar alternatieven voor het gebruik van de papieren draagtas in de apotheek. Volgens een schatting door de KNMP geven Nederlandse apotheken nu jaarlijks honderd miljoen papieren zakken mee. Dit aantal zou omlaag moeten, aldus het op 8 juli 2016 vastgestelde Brancheverduurzamingsplan ’Farmacie en zelfzorggeneesmiddelen’ van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

Lees verder

7 juli 2016

Vertaaltabel voor Syrische en Eritrese vluchtelingen

De KNMP heeft een vertaaltabel gemaakt met gebruiksaanwijzingen – zoals ‘met eten innemen’, ‘kuur afmaken’ en ‘koel bewaren’ – in het Nederlands, Engels, Arabisch, Farsi en Tigrinya (een van de belangrijkste talen in Eritrea). Apothekers kunnen de vertaaltabel uitprinten en aan de balie inzetten.

Lees verder

7 juli 2016

App Interacties oncologische middelen 2016

De app 'Interacties oncologische middelen 2016' is sinds 7 juli beschikbaar en vervangt de app 2015. De applicatie is bedoeld als hulpmiddel voor apothekers en artsen bij de behandeling van patiënten met kanker.

Lees verder