Nieuws & actualiteit

18 april 2017

Schorsingsprocedure Micro Therapeutic Research

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft van het bedrijf Aurobindo Pharma B.V. een bezwaar tegen schorsing van de vergunning van 4 medicijnen ontvangen. Het CBG gaat daarom nog niet over tot schorsing van deze vergunningen, maar zal eerst de nieuw ingediende onderzoeksgegevens beoordelen.

Lees verder

14 april 2017

Erepenning voor drietal KNMP-leden

Marga van Weelden, Fons Duchateau en Bert Leufkens hebben 14 april 2017 de erepenning van de KNMP gekregen. Voorzitter Gerben Klein Nulent onderscheidde het drietal tijdens een bijeenkomst in het Academiegebouw te Utrecht. Ter gelegenheid van de viering van het 175-jarig bestaan kwamen (ex-)bestuursleden op uitnodiging van de KNMP bijeen.

Lees verder

13 april 2017

Houd AGB-gegevens up-to-date in belang van de declaratie

Voor gevestigd apothekers en apotheken is het van belang de AGB-gegevens up-to-date te houden. Het is verstandig om regelmatig persoonlijke informatie en die van de apotheek te controleren in het AGB-register.

Lees verder

13 april 2017

Farmacogenetica thema tijdens feestelijk jubileumcongres

Het KNMP-jubileumcongres op 13 april stond in het teken van farmacogenetica en had een feestelijk tintje ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van de KNMP. De dag in het Beatrixtheater was gevuld met plenaire lezingen, vakinhoudelijke sketches en interviews.

Lees verder

13 april 2017

Staatssecretaris Van Rijn: 'Apothekers maken zich klaar voor de toekomst'

Apothekers maken zich klaar voor de toekomst. De kennis van een apotheker is cruciaal voor de ontwikkeling van medicijnen op basis van het DNA-profiel. Dat zegt staatssecretaris Van Rijn (VWS) op het KNMP-jubileumcongres op 13 april 2017.

Lees verder

13 april 2017

Medicatie te weinig aangepast aan DNA patiënt

Persbericht | Bij 200.000 medicijnrecepten in 2016 zou de dosis aangepast zijn als apothekers het DNA-profiel voor medicijnafbraak hadden kunnen aanvragen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Farmaceutische Kengetallen die zijn gepresenteerd op het jubileumcongres van apothekersorganisatie KNMP over farmacogenetica. Hoogleraar klinische farmacie Henk Jan Guchelaar van het LUMC vindt dat het moment is aangebroken dat zorgverzekeraars een DNA-aanvraag door apothekers vergoeden.

Lees verder

12 april 2017

Nieuwe KennisTest Vitamine D

Het assortiment aan KennisTesten is per 12 april uitgebreid met een nieuwe KennisTest over vitamine D. Met deze KennisTest leert uw team advies te geven over vitamine D-gebruik.

Lees verder

12 april 2017

Update oude browserversies nodig voor goede weergave KNMP Kennisbank

Het is vanaf 1 mei niet meer mogelijk om de KNMP Kennisbank te raadplegen in Internet Explorer 9 en 10. Gebruikers van deze browsers hebben een upgrade nodig.

Lees verder

12 april 2017

Recall EpiPen

Meda Pharma B.V. organiseert een recall op patiëntniveau voor EpiPen en EpiPen junior, ZI-nummers 15348768 en 15348741. Ook parallel geïmporteerde pennen zijn bij deze terugroepactie betrokken.

Lees verder