Nieuws & actualiteit

19 januari 2017

KNMP biedt gratis plaatsing van vacatures voor apotheekmedewerkers

Apothekers die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers kunnen vanaf 19 januari gratis een vacature plaatsen op de website voor het apotheekteam. Hiermee wil de KNMP apothekers verdere ondersteuning bieden bij de praktijkvoering van hun apotheek.

Lees verder

18 januari 2017

Onderhoudswerkzaamheden KNMP-websites zaterdag 21 januari

Alle websites van de KNMP zijn zaterdag 21 januari 2017 tussen 07.00 en 18.00 uur niet bereikbaar vanwege onderhoudswerkzaamheden. Dit geldt onder meer voor de KNMP Kennisbank, PW.nl, KNMP.nl, Apotheek.nl en Farmanco.

Lees verder

13 januari 2017

Het nieuwe Zelfzorgadvies vitamine D is uit

Het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP lanceerde begin januari het Zelfzorgadvies vitamine D op de KNMP Kennisbank. Deze maand start ook de landelijke KNMP-campagne die het belang van vitamine D voor gezonde botten benadrukt. ‘Het Zelfzorgadvies biedt tijdens – en na – de campagne vakinhoudelijke verdieping over vitamine D’, aldus KNMP-apothekers Jeltje Luinenburg en Daphne Dost.

Lees verder

13 januari 2017

Publiekscampagne botkwaliteit en vitamine D

De KNMP viert dit jaar haar 175e jubileum. In dit kader start op 30 januari een landelijke publiekscampagne over sterke botten. Met daarin bijzondere aandacht voor de rol van vitamine D. Apothekers delen een gratis informatieboekje uit: Het sterkebottenboekje.

Lees verder

12 januari 2017

Tien aanbevelingen voor betere zorg in de eerste lijn

Met tien aanbevelingen voor betere zorg in de eerste lijn richt het samenwerkingsverband VELO zich in een brief tot de formateur van het na de verkiezingen van maart te vormen kabinet. Voor ActiZ, InEen, KNGF, KNMP, KNMT, KNOV, LHV, LVVP en V&VN staat de wens van de patiënt centraal.

Lees verder

12 januari 2017

Annemieke Floor-Schreudering opleidingsdirecteur vervolgopleiding openbaar apotheker

Dr. Annemieke Floor-Schreudering is aangesteld als opleidingsdirecteur van de vervolgopleiding tot openbaar apotheker. Zij volgt per 1 januari 2017 dr. Henk Buurma op, die bij de KNMP de afgelopen 7 jaar een vernieuwde vervolgopleiding heeft opgezet en uitgebouwd.

Lees verder

12 januari 2017

Recall Fosinoprilnatrium 5 mg tabletten DCB en DMB

Apotheek De Collegiale Bereiding (DCB) en Apotheek de Magistrale Bereider (DMB) roepen met onmiddellijke ingang Fosinoprilnatrium tabletten 5 mg terug op apotheekniveau.

Lees verder

6 januari 2017

KNMP zette laaggeletterdheid en medicijngebruik op de kaart

De KNMP zette in 2016 het thema laaggeletterdheid en medicijngebruik op de kaart met de campagne ‘Kunt u dat even uitleggen?’. 40 nieuwe iconen, 24 gebarentaalfilmpjes, 10 extra animatiefilmpjes, 7 reizende tentoonstellingen, en 100 nieuwe medicijnbegrippen met hoorbare uitleg kwamen tot stand met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Lees verder

6 januari 2017

Vernieuwde studiegids StiPCO 2017 bevat regionaal scholingsaanbod

De vernieuwde online studiegids bevat naast een overzicht van StiPCO-scholingen in 2017 een interactieve landkaart met regionaal scholingsaanbod. Apothekers kunnen hierop locaties van StiPCO-scholingen in de regio vinden. Wanneer een scholing niet in de gewenste regio gepland staat, kunnen zij contact opnemen met aanbieders om, bij voldoende vraag, een bijeenkomst in de eigen regio te organiseren.

Lees verder