Algemeen nieuws

Apothekers leveren meer zorg voor minder geld

Persbericht | Waar alle zorgkosten zijn toegenomen, leveren apothekers meer zorg voor minder geld. De zorgvraag is in 6 jaar tijd met 26% toegenomen, terwijl de netto vergoeding daalde. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen. De NOS berichtte op 15 november nog dat de omzet van zorgpraktijken in 10 jaar tijd met 50% steeg.

Apothekers leveren meer zorg voor minder geld - Lees verder...

Volop input apothekers tijdens districtsledenbijeenkomsten

Apothekers leveren deze dagen volop input tijdens de districtsledenbijeenkomsten die gaan over de toekomstbestendige relatie met de patiënt. Tijdens de sessies in achtereenvolgens Uden, Leusden en Assen is er veel betrokkenheid bij de presentaties door KNMP-bestuurders die in de Dynamo-commissie actief zijn.

Volop input apothekers tijdens districtsledenbijeenkomsten - Lees verder...

Oralia VTGM uitgebreid met informatie over breukstreep en alternatieven

Het vernieuwde Oralia VTGM bevat informatie over breukstrepen op tabletten. Ook is er nu een langere lijst met alternatieven te vinden. Zo hebben apothekers meer keuze als zij een patiënt met slikproblemen moeten overzetten op een ander middel.

Oralia VTGM uitgebreid met informatie over breukstreep en alternatieven - Lees verder...

KNMP-apotheker Laurien Rook over innovatief geneesmiddel

Apotheker Laurien Rook van de KNMP heeft in de media een toelichting gegeven op de komst van een innovatieve tablet in de Verenigde Staten. Het geneesmiddel bevat een minuscule sensor, die via een app kan aangeven of een patiënt zijn medicatie heeft ingenomen. Deze informatie kan met zorgverleners worden gedeeld.

KNMP-apotheker Laurien Rook over innovatief geneesmiddel - Lees verder...

Minister onderstreept belang apotheekbereidingen

Minister Bruins (Medische Zorg) onderstreept het belang van apotheekbereidingen en medicijnen op maat. Hij ziet onder meer kansen voor bereidingen bij ‘gekaapte’ geneesmiddelen. Zijn verwachting is dat de behoefte aan apothekersbereidingen voor kleine aantallen of unieke patiënten zal toenemen. Dit stelt Bruins in een brief aan de Tweede Kamer. Hij gaat hierover in gesprek met de KNMP.

Minister onderstreept belang apotheekbereidingen - Lees verder...

InfectoCillin 250 Saft vergoed

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is akkoord met de (tijdelijke) vergoeding van het niet-geregistreerde InfectoCillin 250 Saft (fenoxymethylpenicilline 250.000 IE/5 ml, poeder voor oplossing). Dit geneesmiddel is een alternatief voor Broxil 125 mg/5 ml poeder voor orale suspensie dat momenteel niet verkrijgbaar is.

InfectoCillin 250 Saft vergoed - Lees verder...

Regionale nascholing populair onder apothekers

Apothekers, vooral in het noorden van het land, hebben behoefte aan regionale nascholingen. En ‘begeleiding kwetsbare groepen’ is het populairste thema. Dat blijkt uit een telefonische StiPCO-behoeftepeiling onder 300 openbaar apothekers uit zomer 2017, die in oktober werd gepresenteerd aan verschillende nascholingsaanbieders.

Regionale nascholing populair onder apothekers - Lees verder...

KNMP: regelmatig wisselen tussen biosimilars is niet wenselijk

Het regelmatig wisselen van biosimilars is niet wenselijk. Dit stelt de KNMP in de kanttekeningen bij haar standpunt over biosimilars en follow-on non-biological complex drugs (NBCD's). De openbaar en ziekenhuisapotheker heeft als geneesmiddelexpert en zorgverlener een cruciale rol bij de verantwoorde inzet van deze middelen.

KNMP: regelmatig wisselen tussen biosimilars is niet wenselijk - Lees verder...