Algemeen nieuws

KNMP: diverse mogelijkheden tot inbedding FG

Voor de inbedding van de Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) zijn diverse mogelijkheden en opties in kaart gebracht. De KNMP onderzocht hoe de FG op praktische wijze in de apotheek te introduceren. Hiervoor is contact gelegd met diverse koepels en zorgaanbieders.

KNMP: diverse mogelijkheden tot inbedding FG - Lees verder...

Kaartspel ‘Speel op zeker’ voor elke openbare apotheek

Het onderwerp informatieveiligheid hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Het is een kwestie van logisch nadenken. Let op de 10 belangrijkste zaken en je doet het gewoon goed. Dat is de boodschap achter het kaartspel: 'Speel op zeker'! Elke openbare apotheek in Nederland krijgt dit kwartetspel in oktober 2017 per post toegezonden door de KNMP.

Kaartspel ‘Speel op zeker’ voor elke openbare apotheek - Lees verder...

Spookfacturen Flanderijn en Van Eck

Een bedrijf dat zich voordoet als Flanderijn en Van Eck gerechtsdeurwaarders probeert door het versturen van spookfacturen onder andere apotheken op te lichten. Hiervan heeft de KNMP een melding gekregen. In de factuur staat dat de apotheek een schuld heeft aan een zorgverzekeraar.

Spookfacturen Flanderijn en Van Eck - Lees verder...

Apotheek.nl genomineerd voor Website van het Jaar 2017

Apotheek.nl is een van de 12 genomineerden voor website van het jaar 2017 in de categorie gezondheid. Help mee om deze publieksprijs te winnen en stem op Apotheek.nl.

Apotheek.nl genomineerd voor Website van het Jaar 2017 - Lees verder...

Vergoeding apotheekbereidingen 2018 bekend

De zorgverzekeraars hebben bekendgemaakt welke (doorgeleverde) apotheekbereidingen zij vanaf 1 januari 2018 vergoeden en welke niet.

Vergoeding apotheekbereidingen 2018 bekend - Lees verder...

Oplossing verkeersdeelname gebruikers dexamfetamine, morfine en medicinale cannabis gaat nog lang duren

Er komt een oplossing voor mensen die dexamfetamine, morfine en medicinale cannabis vanwege medische redenen gebruiken en deelnemen aan het verkeer, maar dit gaat nog lang duren. Het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) wil een uitzondering op de strafbaarstelling voor deze groep. Dat zegt minister Blok van VenJ, in de antwoorden op Kamervragen van D66. Het (wetgevings)proces om de uitzondering te bewerkstelligen kost echter wel veel tijd, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Oplossing verkeersdeelname gebruikers dexamfetamine, morfine en medicinale cannabis gaat nog lang duren - Lees verder...

BENU-rapport: Nederlandse apotheken koploper in efficiëntie en kwaliteit van zorg

Nederlandse apotheken zijn Europese koplopers waar het gaat om efficiëntie en kwaliteit van zorg. Dat blijkt uit het rapport ‘De Nederlandse apotheek’ dat KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent tijdens de LOA-sectievergadering op 12 oktober in ontvangst nam van BENU-directeuren Bart Tolhuisen en Eduard Lip.

BENU-rapport: Nederlandse apotheken koploper in efficiëntie en kwaliteit van zorg - Lees verder...