Algemeen nieuws

VWS stelt Handreiking beschikbaar voor zorgbonus

VWS stelt de ‘Handreiking Bonus zorgprofessionals COVID-19’ beschikbaar. Deze handreiking biedt ondersteuning bij het aanvragen van de subsidie voor het uitkeren van de bonus. Op basis van de Subsidieregeling en Handreiking kunnen apotheken zelf bepalen welke apotheekmedewerkers in aanmerking komen voor een bonus. De KNMP berichtte apotheken gisteren dat deze subsidieregeling in de Staatscourant is gepubliceerd.

VWS stelt Handreiking beschikbaar voor zorgbonus - Lees verder...

Zorgbonus voor medewerkers apotheken

Apotheken komen in aanmerking voor de zorgbonus. Dat staat in de subsidieregeling die minister De Jonge (VWS) heeft bekendgemaakt. De bonus kan vanaf 1 oktober 2020 worden aangevraagd.

Zorgbonus voor medewerkers apotheken - Lees verder...

Tijdelijke testvoorrang zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers met klachten kunnen tijdelijk met voorrang getest worden op Covid-19. Dat schrijft minister De Jonge (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer. De voorrang geldt ook voor apothekers en apothekersassistenten omdat zij onder de reikwijdte van de Wet BIG vallen. De praktische uitwerking wordt deze week vormgegeven door de GGD’en.

Tijdelijke testvoorrang zorgmedewerkers - Lees verder...

Meeste Nederlanders houden medicijnen over

Persbericht | Meer dan 80% van de Nederlanders houdt weleens medicijnen over na gebruik en een deel van hen weet niet wat ze daarmee moeten doen. Dat blijkt uit een pilot onderzoek van de Coalitie Duurzame Farmacie (KNMP, VIG, Bogin, Neprofarm), IVM en MediSchoon in opdracht van het ministerie van VWS.

Meeste Nederlanders houden medicijnen over - Lees verder...

Gezamenlijk pleidooi voor zorgbonus apotheekmedewerkers

De KNMP pleit ervoor om de zorgbonus ook aan apotheekmedewerkers toe te kennen. Dat staat in een door de KNMP ondertekende brief aan minister De Jonge (VWS).

Gezamenlijk pleidooi voor zorgbonus apotheekmedewerkers - Lees verder...