Nieuws & actualiteit

13 december 2017

Gerben Klein Nulent gaat door als voorzitter van de KNMP

Gerben Klein Nulent gaat door als voorzitter van de KNMP. De Algemene Vergadering van de apothekersorganisatie ondersteunde op 13 december 2017 de wens van het bestuur om Klein Nulent ook de komende drie jaar te laten fungeren als voorzitter. Klein Nulent is in 2014 aangesteld als voorzitter van de KNMP. Hij was voordien achttien jaar zelfstandig apotheker in Rotterdam-Charlois en daarna twintig jaar directeur van Mediq.

Lees verder

13 december 2017

KNMP-richtlijn maakt medicatiebewaking inzichtelijk

De KNMP-richtlijn Medicatiebewaking is geautoriseerd en staat online. De richtlijn geeft aanbevelingen voor een optimale medicatiebewaking in de apotheek.

Lees verder

30 november 2017

KNMP reikt Jong Talent Prijzen uit aan farmaciestudenten

KNMP-bestuurslid Sijtze Blaauw reikte 27 november 2017 de Jong Talent Prijzen uit aan vier studenten in de categorie farmacie en (bio)farmaceutische wetenschappen. De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen kent deze prijzen toe ter bekroning van de beste masterscripties, onderzoeksverslagen en studieresultaten aan een Nederlandse instelling voor wetenschappelijk onderwijs. De KNMP is sponsor van de Jong Talent Prijzen.

Lees verder

30 november 2017

KNMP zoekt gebruikers voor bètaversie KNMP Kennisbank

De KNMP is op zoek naar apothekers die als eersten willen werken met de bètaversie van de KNMP Kennisbank. Een maand voor de lancering van de vernieuwde KNMP Kennisbank - met meer gebruiksgemak en een prettige look and feel - kunnen praktijkapothekers in december meehelpen door hun gewaardeerde feedback.

Lees verder

29 november 2017

Gesprekken stopgezet inzake aflevertermijnen Zilveren Kruis

De gesprekken die de KNMP samen met het NHG de afgelopen weken voerde met Zilveren Kruis zijn stopgezet. De gesprekken betroffen de verlengde aflevertermijnen van medicatie, die een risico vormen voor medicatieveiligheid en therapietrouw, en op toename van verspilling en geneesmiddeltekorten.

Lees verder

23 november 2017

KNMP Kennisbank in 2018: meer gebruiksgemak en moderner design

De KNMP werkt aan een vernieuwde KNMP Kennisbank met meer gebruiksgemak en een moderner design. De lancering van de hedendaagse vormgeving staat gepland voor januari 2018. In de herfst van 2018 komt er nog meer overzicht in het Informatorium Medicamentorum, plus een aantal vernieuwde functionaliteiten.

Lees verder

21 november 2017

KNMP-voorzitter op NOS Journaal: ‘Bereidend apothekers moeten wettelijk beschermd’

‘De Europese regelgeving ter bescherming van de bereidend apotheker moet zo snel mogelijk in Nederland worden doorgevoerd.’ Dat zegt KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent in het achtuurjournaal aan de vooravond van het Algemeen Overleg Geneesmiddelen in de Tweede Kamer. ‘Daarnaast moet een betrouwbaar investeringsklimaat worden geboden’, aldus Klein Nulent. ‘Anders zijn patiënten straks verstoken van noodzakelijke zorg op maat.’

Lees verder

20 november 2017

KNMP is blij met komst EMA

De KNMP verwacht dat de komst van het EMA naar Amsterdam een verdere impuls geeft aan het innovatief geneesmiddelenonderzoek in ons land. Volgens directeur Léon Tinke bevestigt de keuze voor de hoofdstad de sterke reputatie van de Nederlandse farmacie in internationaal verband. ‘Het is een enorme erkenning voor de expertise in ons land.’

Lees verder

17 november 2017

Volop input apothekers tijdens districtsledenbijeenkomsten

Apothekers leveren deze dagen volop input tijdens de districtsledenbijeenkomsten die gaan over de toekomstbestendige relatie met de patiënt. Tijdens de sessies in achtereenvolgens Uden, Leusden en Assen is er veel betrokkenheid bij de presentaties door KNMP-bestuurders die in de Dynamo-commissie actief zijn.

Lees verder