Nieuws & actualiteit

16 juli 2019

Evelyn Schuil bij Max Vakantieman over reizen met medicijnen

Evelyn Schuil, openbaar apotheker en WSO-bestuurslid bij de KNMP, legt in het televisieprogramma Max Vakantieman het belang uit van het tijdig aanvragen van een officiële verklaring voor het meenemen van medicijnen naar het buitenland. Bovendien benadrukt zij de adviserende rol die apothekers hebben bij een goede vakantievoorbereiding.

Lees verder

26 juni 2019

Gerben Klein Nulent kondigt vertrek aan als KNMP-voorzitter

Gerben Klein Nulent heeft tijdens de Algemene Vergadering van de KNMP zijn vertrek aangekondigd. De voorzitter van de apothekersorganisatie neemt per december 2019 afscheid. ‘Vijf jaar is een mooie periode. Het is tijd voor een opvolger’, zo sprak Klein Nulent op 26 juni tot de ledenvergadering.

Lees verder

26 juni 2019

Nicole Hunfeld in KNMP-bestuur

Nicole Hunfeld (41) treedt per 27 juni 2019 toe tot het bestuur van de KNMP. Tijdens de Algemene Vergadering van de apothekersorganisatie werd bekendgemaakt dat de KNMP-leden haar hebben gekozen als opvolger van Jan Pieter Schouten.

Lees verder

19 juni 2019

KNMP verstuurt persbericht met waarschuwing aan opiumwetmiddelgebruikers bij reizen naar buitenland

De KNMP waarschuwt op 19 juni via een landelijk persbericht alle opiumwetmiddelgebruikers in Nederland om tijdig een officiële verklaring aan te vragen voordat zij het land verlaten voor hun vakantie. Het bericht gaat ook in op de rol die apothekers spelen in een goede vakantievoorbereiding, zoals het voorzien in een medicijnpaspoort. Gelijktijdig aan het verstuurde persbericht start er een online campagne om opiumwetmiddelgebruikers te attenderen op de benodigde verklaring.

Lees verder

13 juni 2019

Doe mee aan de campagne ‘Goed voorbereid op reis’

De KNMP lanceert per woensdag 19 juni de publiekscampagne ‘Goed voorbereid op reis’, waarmee apothekers en hun teams de patiënt gericht advies kunnen geven over hoe zij zonder zorgen op reis gaan met hun geneesmiddelen. Via KNMP.nl kunnen KNMP-leden de bijbehorende nieuwe poster en folders bestellen, en een narrowcast downloaden.

Lees verder

6 juni 2019

KNMP pleit voor garantie leveringsbetrouwbaarheid geneesmiddelen

De KNMP pleit voor de garantie van de leveringsbetrouwbaarheid van geneesmiddelen, dat schrijft de KNMP in een brief aan de Tweede Kamer voor de bespreking van het geneesmiddelenbeleid op 6 juni 2019. Om de beschikbaarheid en kwaliteit van geneesmiddelen te garanderen, zijn meer waarborgen in de geneesmiddelenketen noodzakelijk.

Lees verder

16 mei 2019

Verkiezingen lid KNMP-bestuur: twee kandidaten bekend

Ziekenhuisapothekers Nicole Hunfeld en Tjalling van der Schors stellen zich kandidaat voor de vacante positie in het KNMP-bestuur. Leden van de KNMP krijgen begin juni de mogelijkheid om te stemmen op de kandidaat van hun keuze.

Lees verder

16 mei 2019

5 nieuwe Apotheek.nl-campagnefilmpjes beschikbaar

Apotheek.nl lanceert 5 nieuwe campagnefilmpjes die apothekers kunnen inzetten als narrowcast, social media-post, of op de eigen website kunnen plaatsen. De 14 apothekers in de filmpjes – dezelfde hoofdrolspelers als in het originele campagnefilmpje over Apotheek.nl – informeren het publiek over de rubrieken op Apotheek.nl, over medicijngebruik bij kinderen, inhalatiemedicatie, nierfunctiewaarden en over zelfzorg.

Lees verder

26 april 2019

Koninklijke onderscheiding voor Peter de Smet

Prof. dr. Peter de Smet is op 26 april 2019 benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Dit is de hoogste onderscheiding voor bijzondere prestaties, talent of uitzonderlijke verdiensten. De Smet ontvangt de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van drie kerngebieden: apotheker en geneesmiddel, apotheker en patiënt en apotheker en omgeving.

Lees verder