Nieuws & actualiteit

12 maart 2020

Apotheker genomineerd voor 'Leefstijlprofessional van het jaar'

Apotheker Anne-Margreeth Krijger is een van de tien genomineerden voor 'Leefstijlprofessional van het jaar 2020'. De Vereniging Arts en Leefstijl heeft haar genomineerd omdat ze leefstijlgeneeskunde wetenschappelijk onderbouwd inzet als primaire behandelstrategie bij type-2 diabetes.

Lees verder

12 maart 2020

Onderzoek naar draagvlak vaccinatieservice in de apotheek

De KNMP onderzoekt het draagvlak voor een vaccinatieservice in de apotheek. Dit gebeurt met een enquête onder openbaar apothekers. De KNMP is benieuwd naar de visie op ieders bijdrage om de vaccinatiegraad te verhogen. Het invullen van de enquête kan tot 24 maart en neemt ongeveer 5 tot 10 minuten in beslag.

Lees verder

10 maart 2020

PharmaSwap winnaar KNMP Zorginnovatieprijs

PharmaSwap, een initiatief van apothekers Piter Oosterhof en Jelmer Faber om verspilling van dure geneesmiddelen tegen te gaan, heeft de KNMP Zorginnovatieprijs 2020 gewonnen. Dat is bekendgemaakt tijdens het KNMP Voorjaarscongres. Ruim 600 KNMP-leden brachten hun stem uit, waarbij de meerderheid koos voor dit duurzame zorginitiatief.

Lees verder

6 maart 2020

Recall Toujeo Solostar 300 E/ml voorgevulde pen 1,5 ml

Sanofi-Aventis Netherlands b.v. heeft in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) besloten om de Toujeo Solostar 300 E/ml voorgevulde pen van 1,5 ml (ZI-nummer 16145410) met onmiddellijke ingang terug te roepen op apotheekniveau. De recall betreft uitsluitend charge 9F438A met expiratiedatum 30 november 2021. De charge is gedistribueerd vanaf 4 november 2019.

Lees verder

5 maart 2020

Nieuwe updates voor apothekers over het coronavirus

Op KNMP.nl is nieuwe informatie voor apothekers beschikbaar over het coronavirus. Het betreft onder meer informatie over wat apothekers als werkgevers kunnen en mogen doen. Daarnaast staan op Apotheek.nl ook drie tips van de apotheker over het coronavirus.

Lees verder

5 maart 2020

Veilig e-mailen? VWS stelt handboeken voor implementatie NTA7516 beschikbaar

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) publiceert 3 handboeken die zorgverleners ondersteunen in het implementeren van de normelementen uit de NTA7516. De NTA7516 schept helderheid in de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt aan veilig e-mailen.

Lees verder

5 maart 2020

KNMP Voorjaarscongres gaat door

Het KNMP Voorjaarscongres gaat gewoon door, zo lang de overheid geen advies afgeeft om grote evenementen af te gelasten. Online aanmelden voor het congres kan nog tot zaterdag 7 maart 12.00 uur.

Lees verder

27 februari 2020

KNMP stelt informatie voor apothekers beschikbaar over coronavirus

Op KNMP.nl is een overzicht beschikbaar voor apothekers en hun team met vragen en antwoorden (Q&A) over het coronavirus (COVID-19). Ook heeft de KNMP een patiëntenbrief opgesteld. De informatie op KNMP.nl wordt voortdurend up-to-date gehouden.

Lees verder

27 februari 2020

NHG-tabel Gebruiksvoorschriften geactualiseerd

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft in samenwerking met de KNMP en Z-index de NHG-tabel Gebruiksvoorschriften (tabel 25) geactualiseerd. Hierbij komen 89 eenheden te vervallen en er komen twee nieuwe bij. De wijzigingen in de tabel zijn per 1 maart 2020 aangepast in de G-Standaard.

Lees verder