Nieuws & actualiteit

22 oktober 2019

Voorzitter KNMP: patiënten en apothekers niet duperen bij recall

'Patiënten en apothekers mogen niet de dupe worden van terugroepacties van fabrikanten die vervuilde geneesmiddelen uit de handel halen. Patiënten moeten er op kunnen vertrouwen dat geneesmiddelen van onberispelijke kwaliteit zijn.’ Voorzitter Gerben Klein Nulent van de KNMP was daarover heel duidelijk in een uitzending van Radar over de recall van ranitidine.

Lees verder

17 oktober 2019

Recall Cabergoline PCH

Teva Nederland b.v. heeft in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) besloten om Cabergoline PCH 0,5 mg tabletten in 2 stuks verpakking (ZI-nummer 15244350) met onmiddellijke ingang terug te roepen op apotheekniveau. De recall betreft alleen de charge met chargenummer 104115.

Lees verder

11 oktober 2019

Bruins: apothekers ondersteunen strijd tegen onverantwoord gebruik opioïden

Apothekers ondersteunen de strijd tegen onverantwoord gebruik van opioïden. Dat blijkt uit de brief van minister Bruins over de actie-agenda opioïden. Hierin informeert hij de Tweede Kamer onder meer over de introductie van een nieuwe Medisch Farmaceutische Beslisregel (MFB) die per 2020 beschikbaar is.

Lees verder

8 oktober 2019

Vier winnaars KNMP Studentenprijs

Vier winnaars van de KNMP Studentenprijs zijn bekendgemaakt tijdens het KNMP Najaarscongres op dinsdag 8 oktober. Esmée de Zwaan, Anke Nabuurs, Hinke Siebinga en Sanne Bakker ontvingen de prijs voor hun onderscheidende onderzoeken.

Lees verder

8 oktober 2019

Rogier Larik nieuw bestuurslid WSO

Apotheker Rogier Larik is verkozen als nieuw bestuurslid van de Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO). Dit is dinsdag 8 oktober 2019 bekendgemaakt tijdens de sectieledenvergadering van de WSO op het KNMP Najaarscongres in Utrecht.

Lees verder

3 oktober 2019

Conceptrichtlijn Consultvoering beschikbaar voor KNMP-leden

De conceptversie van de richtlijn Consultvoering is gereed en beschikbaar voor KNMP-leden. De aanbevelingen in de richtlijn ondersteunen de apotheker bij het leveren van patiëntgerichte zorg tijdens gesprekken met de patiënt waaraan de apotheker een farmaceutisch consult verleent.

Lees verder

12 september 2019

Toekomstvisie 2025 centraal tijdens DLB’s

De Toekomstvisie 2025 staat dit najaar centraal in de reeks districtsledenbijeenkomsten (DLB’s). Het volledige thema luidt ‘Apotheker 2025: Grip op de toekomst’. De DLB’s vinden plaats van 12 november tot en met 3 december op verschillende locaties in het land, waarvan de laatste bijeenkomst in de avond is.

Lees verder

3 september 2019

KNMP zoekt nieuwe voorzitter

De KNMP zoekt een enthousiaste en gedreven opvolger van de huidige voorzitter per december 2019. Kandidaten die voldoen aan de profielschets kunnen tot uiterlijk 1 oktober reageren.

Lees verder

30 augustus 2019

Apotheker Bart Smals blijft in Tweede Kamer

Apotheker Bart Smals neemt definitief zitting in de Tweede Kamer als fractielid van de VVD. Hij volgt Arno Rutte op, die de Kamer per half oktober 2019 verlaat. Smals was al beëdigd tot lid van de Tweede Kamer voor de duur van het zwangerschapsverlof van Bente Becker, tot 13 oktober 2019.

Lees verder