Nieuws & actualiteit

21 oktober 2020

Overzicht tijdelijke toestemming voor import voortaan beschikbaar op KNMP Farmanco

Het overzicht van geneesmiddelen met tijdelijke toestemming voor import is voortaan beschikbaar op de website van KNMP Farmanco.

Lees verder

15 oktober 2020

KNMP: eerste griepprikken door apothekers in Duitsland en Denemarken navolgenswaardig

De KNMP vindt de eerste griepprikken in Duitsland en Denemarken door apothekers navolgenswaardig. In Duitsland startte onlangs een pilot met 60 apotheken die griepvaccinaties geven. In Denemarken geven apotheekteams sinds oktober in 381 apotheken griepvaccinaties aan risicogroepen. Voorzitter Aris Prins van de KNMP: “Ook apothekers in Nederland zouden op deze wijze een bijdrage kunnen leveren aan het verhogen van de vaccinatiegraad.”

Lees verder

15 oktober 2020

Winnaars KNMP Studentenprijs bekend

De KNMP Studentenprijs 2020 is toegekend aan Jip Linthorst (Leiden), Wisse van Os (Leiden LACDR), Lishi Lin (Utrecht) en Luke van der Koog (Groningen). Hoogleraren en docenten hebben de studenten voor deze prijs voorgedragen, vanwege uitstekende studieresultaten, motivatie en inzet. De KNMP Studentenprijs omvat een geldbedrag van € 1000.

Lees verder

14 oktober 2020

KNMP roept Tweede Kamer op continuïteit van farmaceutische zorg te borgen

De KNMP roept de Tweede Kamer op om de continuïteit van farmaceutische zorg te borgen. Dat staat in een brief aan de Kamerleden die op 15 oktober over het geneesmiddelenbeleid debatteren.

Lees verder

14 oktober 2020

IM vanaf nu dagelijks geüpdatet op KNMP Kennisbank

Updates in het Informatorium Medicamentorum (IM) worden vanaf nu ‘realtime’ gepubliceerd op de KNMP Kennisbank. Voorheen gebeurde dit om de twee weken. Wijzigingen in geneesmiddelteksten zijn door de verbetering direct zichtbaar, bijvoorbeeld na een verstuurde Direct Healthcare Professional Communication (DHPC).

Lees verder

8 oktober 2020

Publieksmateriaal bariatrische chirurgie beschikbaar

De KNMP stelt kosteloos publieksmateriaal beschikbaar over bariatrische chirurgie. Het is vaak bij apothekers niet bekend wie van hun patiënten een maagverkleining hebben ondergaan. De poster, baliekaartjes, en narrowcast helpen apothekers om deze patiënten in kaart te brengen.

Lees verder

8 oktober 2020

Inspiratiegids beschikbaar om geneesmiddelenketen verder te verduurzamen

De inspiratiegids ‘Op weg naar een duurzame farmacieketen’ is beschikbaar. De KNMP, Neprofarm, VIG, Bogin en Partners for Innovation willen met deze gids zorgverleners, organisaties en bedrijven in de sector verder helpen met de verduurzaming binnen de geneesmiddelenketen. De gids bevat actuele ontwikkelingen en praktijkvoorbeelden op dit gebied.

Lees verder

8 oktober 2020

KNMP: verbeter de gegevensuitwisseling met gemeenschappelijke voorzieningen

De KNMP pleit voor verdere verbetering van de gegevensuitwisseling door de inzet van gemeenschappelijke voorzieningen voor adressering, toestemming, authenticatie en transport. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer die op 8 oktober over gegevensuitwisseling en digitale zorg debatteert.

Lees verder

7 oktober 2020

E-learning Kindermishandeling en huiselijk geweld: werken met meldcode en codewoord

De e-learning Kindermishandeling en huiselijk geweld voor openbaar apothekers is online. De e-learning biedt apothekers handvatten bij een vermoeden of melding van kindermishandeling en huiselijk geweld. Deze geaccrediteerde e-learning is ontwikkeld op initiatief van de KNMP, in samenwerking met Veilig Thuis en ondersteund door de SBA. Eerder dit jaar konden apothekersassistenten via SBA eenzelfde e-learning Kindermishandeling en huiselijk geweld volgen.

Lees verder