ZonMw stelt subsidie beschikbaar voor verbetering farmacotherapeutische zorg

14 juli 2021

Onderzoeksfinancier ZonMw stelt in een open ronde opnieuw subsidie beschikbaar voor het verbeteren van farmacotherapeutische zorg. Dat schrijft ZonMw op haar website. Een apotheek die een subsidie wil aanvragen, wordt gevraagd om een relevante vraag of probleem uit de praktijk te formuleren met betrekking tot het goed gebruik van geneesmiddelen. Hierbij gelden geen beperkingen ten aanzien van specifieke thema’s of ziektegebieden. Het indienen van projectideeën in deze subsidieronde kan tot 21 september 2021, 14.00 uur.

De subsidie komt voort uit het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) dat als doel heeft om bestaande geneesmiddelen effectiever, veiliger en doelmatiger in te zetten. Projecten binnen dit programma kunnen zowel betrekking hebben op het effectiever inzetten van een geneesmiddel als op het verbeteren van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse zorg. Daarbij zijn de uitgangspunten dat het zowel de kwaliteit van zorg voor patiënten verbetert als dat het een kostenreductie oplevert voor de zorg en/of maatschappij.

ZonMw heeft voor deze ronde een subsidie beschikbaar gesteld van zes miljoen euro. Zorginstellingen, zoals apotheken, en onderzoeksorganisaties kunnen bij de onderzoeksfinancier een projectidee indienen. De deadline is 21 september 2021, 14.00 uur.

Lees meer op de website van ZonMw
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg