VWS opent aanvraagloket voor zorgbonus 2021

15 juni 2021

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) opent per 15 juni 2021 het aanvraagloket voor de zorgbonus 2021. Dat maakt het ministerie bekend op de website van de Rijksoverheid. Eerder werd al bekendgemaakt dat apotheken voor hun medewerkers, die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd tijdens de coronacrisis, opnieuw een zorgbonus kunnen aanvragen. De exacte hoogte van de tweede zorgbonus is afhankelijk van het aantal aanvragen. Apotheken kunnen de bonus aanvragen tot 27 juli 2021 om 18.00 uur via de website van DUS-I.

Het is aan de zorgaanbieder om te beoordelen of een medewerker een uitzonderlijke prestatie, ‘het onder moeilijke omstandigheden zorg verlenen’, heeft geleverd in de periode van 1 oktober 2020 tot 15 juni 2021. Apotheken bepalen dus zelf of zij een aanvraag doen, en voor wie. Het voortzetten van de reguliere werkzaamheden, al dan niet in aangepaste vorm, wordt niet gezien als uitzonderlijke prestatie.

In vergelijking met de vorige aanvraag voor de zorgbonus zijn er twee wijzigingen. Allereerst moeten zorgaanbieders zich ervan vergewissen dat elke zorgprofessional maximaal één keer deze tweede zorgbonus krijgt. Daarnaast is de voorwaarde toegevoegd dat zorgaanbieders geen nadere voorwaarden of verplichtingen mogen stellen aan de uitkering van de bonus.

Lees hier de subsidieregeling Lees hier de vragen antwoorden over de subsidieregeling Lees hier de handreiking voor de aanvrager Klik hier voor de website van DUS-I Lees meer op de website van de Rijksoverheid over de bonus
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering