Tiende editie Standaarden voor Zelfzorg beschikbaar

10 juni 2021

De tiende editie van het boek Standaarden voor Zelfzorg is uit. Het boek is voorzien van rijke informatie over zelfzorg en biedt praktische handvatten. Het standaardwerk draagt bij aan laagdrempelige farmaceutische zorg in Nederland. De herziene druk is te bestellen via de KNMP-website.

De informatie in Standaarden voor Zelfzorg is bijgewerkt volgens de nieuwste richtlijnen en recente literatuur. Zo is de standaard Maagklachten volledig herzien en is deze uitgave vernieuwd met een standaard over de eikenprocessierups, welke overigens voor alle apothekers beschikbaar is via de KNMP Kennisbank. Ook wordt Aciclovir/hydrocortison niet meer als UA-middel gezien en is er in overleg met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) een doseringsadvies voor calcium toegevoegd.

Het boek is ingedeeld in twee rubrieken: Aandoeningen en Zelfzorgmiddelen. De rubriek Aandoeningen biedt 23 zelfzorgstandaarden over veelvoorkomende zelfzorgklachten en aandoeningen zoals allergische rinitis, hoofdluis, en verkoudheid en griep. In de rubriek Zelfzorgmiddelen zijn vijf hoofdstukken opgenomen met daarin informatie die ondersteunt bij de advisering van deze middelen. Deze hoofdstukken zijn er voor de middelen dextromethorfan, NSAID’s, sint-janskruid, paracetamol en vitamine D.

Korting voor leden

Een exemplaar van De Standaarden voor Zelfzorg kost € 64,20. Voor KNMP-leden geldt een korting van 25 procent en bedraagt de prijs € 48,15. Het boek is te bestellen via dit formulier.

Meer informatie over het boek Standaarden voor Zelfzorg
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg