Nieuw in het IM: Productenoverzicht

1 juli 2021

In het Informatorium Medicamentorum (IM) is op 1 juli 2021 een nieuwe rubriek geïntroduceerd: Productenoverzicht (PO.). Hiermee zijn alle producten in één overzicht te raadplegen onderaan een stoftekst en is het per product mogelijk door te klikken naar de productinformatie in de G-Standaard. Met de introductie van het PO. is productinformatie sneller en makkelijker vindbaar.

Het productenoverzicht is gebaseerd op de voorschrijfproducten (PRK-naam). Deze zijn overzichtelijk gerangschikt per toedieningsweg. In één oogopslag is dan bijvoorbeeld te zien welke orale en parenterale producten er van een stof zijn. Daarnaast wordt aangegeven of het voorschrijfproduct als spécialité en/of als generiek beschikbaar is.

Per voorschrijfproduct in het overzicht is het mogelijk via de KNMP Kennisbank door te klikken naar de handelsproducten (HPK’s) in de G-Standaard. Hier is specifieke informatie over het product te vinden, zoals de hulpstoffen onder productsamenstelling. De aparte productteksten zijn komen te vervallen.

Manager Ka-Chun Cheung van het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP is blij met deze mijlpaal. “Vanuit het veld was er behoefte aan één overzicht waar alle producten van een stof makkelijk te raadplegen zijn. Voor apothekers draagt het productenoverzicht bij aan een efficiënte werkwijze”, aldus Cheung.

Zie IM-Update juli 2021 voor meer informatie
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Professie