Gratis bestellen: folder en poster met geneesmiddeladvies voor reizende medicijngebruikers

29 juli 2021

Heel Nederland heeft zomervakantie; een uitgelezen moment voor apothekers en hun teams om patiënten gericht geneesmiddelenadvies te geven. De folder en poster die de KNMP ontwikkelde en gratis beschikbaar stelt voor leden, kunnen hierin ondersteunen. Zo gaan patiënten zonder zorgen op vakantie.
Bestel de gratis folders en deel ze uit Bestel de gratis poster en hang ‘m op

Binnenkant folder Goed voorbereid op reisDe patiëntenfolder toont hóe de apotheker kan helpen bij een goede reisvoorbereiding. Maar liefst 8 waardevolle tips zijn onderverdeeld in 3 duidelijke stappen, te weten: op tijd regelen (stap 1), vooraf checken (stap 2) en op locatie (stap 3). 

Stap 1: op tijd regelen

Het is belangrijk voor patiënten om op tijd een Schengenverklaring aan te vragen. Onder stap 1 vallen voor de patiënt verder onderstaande checks met bijbehorende informatie:

  • Moet ik extra medicijnen bestellen? 
  • Heb ik een medicijnpaspoort? 
  • Is mijn reisapotheek compleet? 

Stap 2: vooraf checken

De folder wijst de patiënt er ook op om vooraf met de apotheker te checken of hij veilig met zijn geneesmiddelen in de zon mag. Andere belangrijke checks voor de patiënt met zijn apotheker zijn:

  • Welk effect heeft tijdsverschil op mijn medicijninname?
  • Hoe kan ik mijn medicijnen op reis het beste bewaren?
  • Zitten mijn medicijnen in de originele verpakking?

Stap 3: op locatie

De belangrijkste informatie van stap 1 en stap 2 kunnen apothekers samen met de patiënt in de folder noteren. De patiënt kan deze aantekeningen eenmaal op locatie nog eens bekijken. 

Meer over de campagne

De kosteloze folder en de poster maken onderdeel uit van de landelijke campagne die 24 juni van start ging. Meer weten over de campagne? Bekijk ook:

In de media