Campagne ‘Goed voorbereid op reis’ officieel van start

24 juni 2021

De campagne ‘Goed voorbereid op reis’ is officieel van start gegaan met online promotie en een persbericht. Online uitingen met een zeer breed bereik attenderen Nederlandse medicijngebruikers twee maanden lang op het belang van het tijdig aanvragen van een Schengenverklaring of andersoortige officiële verklaring. De online campagne onderstreept bovendien de rol die de apotheker speelt bij een verdere goede reisvoorbereiding.

Goed voorbereid op reis instagramDe KNMP verstuurde gelijktijdig aan de livegang van de online campagne het bijbehorende persbericht: ‘1,5 miljoen medicijngebruikers moeten verklaring aanvragen bij reis naar het buitenland’.

Speciale campagnepagina

Mensen die op de online campagne-uitingen klikken, komen terecht op de speciaal ingerichte campagnepagina: Apotheek.nl/opreis. Hier lezen medicijngebruikers die op vakantie gaan (naar het buitenland of in eigen land) alles wat ze moeten weten om zonder zorgen op reis te kunnen.

Bekijk Apotheek.nl/opreis

Vervolg: radio

Van 1 juli t/m 14 juli is op de zenders Skyradio en Radio 10 een radiospot te horen. Ook in deze radiocommercial wordt het Nederlandse publiek gewezen op het belang van het tijdig aanvragen van een Schengenverklaring. En er wordt verwezen naar Apotheek.nl/opreis, waar “meer waardevolle reistips te vinden zijn namens uw apotheker”. 

Op naar een succesvolle campagne: doe mee!

Alle informatie op Apotheek.nl/opreis staat ook in de folder die de KNMP ontwikkelde: ‘Uw medicijn kan in het buitenland gezien worden als drugs!’. Apothekers kunnen de folder kosteloos bestellen en meegeven aan de patiënt. Er is ook een poster en narrowcast beschikbaar.

Bestel de materialen

Meer weten

Lees ook het bericht: Doe mee aan de campagne ‘Goed voorbereid op reis’