85% apotheekhoudenden vult IGJ-vragenlijst FMD in

19 maart 2021

85% van de apotheekhoudenden vult op verzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een vragenlijst over de FMD in. Dat blijkt uit een terugkoppeling van IGJ. Nu de deadline is verstreken en de vragenlijst niet meer kan worden ingevuld, kondigt IGJ aan nader te gaan onderzoeken waarom 15% van de apotheekhoudenden de lijst niet heeft ingevuld.

Vanaf april start IGJ met de eerder aangekondigde bezoeken aan een twintigtal apotheekhoudenden. Dat gebeurt in het kader van een oriënterend onderzoek naar een mix  van apotheekhoudenden die goed en minder goed scannen. Dit onderzoek moet een beeld opleveren van de mate van implementatie van de FMD in de apotheek en hoe apotheekhoudenden dit voor hun specifieke situatie hebben vastgelegd in werkinstructies. 

Apotheekhoudenden kunnen de website van IGJ raadplegen over de verplichtingen voor apotheekhoudenden vanuit de FMD. Ook kunnen zij gebruikmaken van het stappenplan voor de implementatie van de FMD en de werkinstructie bij een mogelijke vervalsing.