Zorgbonus voor medewerkers apotheken

17 september 2020

Apotheken komen in aanmerking voor de zorgbonus. Dat staat in de subsidieregeling die minister De Jonge (VWS) heeft bekendgemaakt. De bonus kan vanaf 1 oktober 2020 worden aangevraagd.
Bekijk veelgestelde vragen over de zorgbonus

De bewindsman stelt tevens een handreiking beschikbaar om zorgaanbieders te ondersteunen bij het bepalen welke zorgprofessionals er exact in aanmerking komen voor de bonus. Deze handreiking wordt naar verwachting morgen gepubliceerd. In de handreiking wordt omschreven welke functies in beginsel in uitzonderlijke omstandigheden inzet hebben geleverd en daardoor in aanmerking kunnen komen voor de bonus en welke niet. De belangrijkste afweging die uiteindelijk gemaakt zal moeten worden is of de zorgprofessional zich tijdens de periode van de uitbraak van het COVID-19 virus uitzonderlijk heeft ingezet voor patiënten en cliënten met COVID-19 of in bijzondere mate heeft bijgedragen aan de strijd tegen het coronavirus. De aanvragende apotheker doet deze beoordeling. De bonus kan worden aangevraagd voor zowel eigen werknemers, als derden die werkzaamheden hebben verricht (bijvoorbeeld zzp’ers en uitzendkrachten).

Voorzitter Aris Prins: “Het is bijzonder fijn om te zien dat ook het uitzonderlijke werk in de apotheek tijdens de coronacrisis wordt beloond. Tijdens de coronacrisis heeft het apotheekteam zich dag en nacht onvermoeibaar ingezet om patiënten van goede farmaceutische zorg te voorzien. En dat onder ongekende en zeer bijzondere omstandigheden. We hebben laten zien dat het belangrijke werk in de apotheek onverminderd door kon blijven gaan door de inzet van het hele team. Daarom is een bonus zeer op zijn plek.”

Lees hier de regeling
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg Professie