VWS-regeling aanvraag zorgbonus geopend

1 oktober 2020

De regeling van het ministerie van VWS voor de aanvraag van de zorgbonus staat vanaf 1 oktober 2020 open. Apotheken kunnen van 1 oktober tot en met 29 oktober 2020 subsidie aanvragen voor de zorgbonus. Eerder publiceerde VWS de Subsidieregeling en de Handreiking.

Apotheken kunnen via de portal van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUSI) een bonus aanvragen voor zorgverleners die in dienst waren/werkzaam waren van 1 maart tot en met 1 september 2020 en die tijdens COVID-19 een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd in de zorg. Het uitgangspunt is dat de zorgaanbieder bepaalt welke zorgprofessionals in aanmerking komen voor de bonus. Apotheken bepalen zelf of zij een aanvraag doen en voor wie.

Wat heeft u nodig voor de aanvraag:

  • Het gemiddelde aantal zorgprofessionals dat bij u in loondienst was tussen 1 maart en 1 september 2020.
  • Het aantal zorgprofessionals waarvoor subsidie wordt aangevraagd, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen werknemers en derden.
  • Uw KvK-nummer.
  • Een volmacht als u niet tekenbevoegd bent conform KvK.
  • Een digitale kopie van een bankafschrift of een printscreen vanuit internetbankieren (niet ouder dan drie maanden). Alleen het IBAN, de datum en de tenaamstelling moeten zichtbaar zijn. Maak de andere gegevens onleesbaar.
Lees hier de Subsidieregeling Lees hier de Handreiking Lees hier de vragen en antwoorden van VWS Lees hier de KNMP Q and A zorgbonus
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering