Vervolgopleiding: drie maanden geen centraal onderwijs

26 maart 2020

De komende drie maanden is er geen centraal onderwijs binnen de vervolgopleiding tot openbaar apotheker. Alleen apothekers in opleiding (ApIOSsen) van de groepen 145 en 146 kunnen hun laatste vakken digitaal afronden. Ook de cursussen voor apothekeropleiders (ApOPs) zijn met drie maanden opgeschort. Dit heeft de KNMP besloten na het overheidsverbod op bijeenkomsten tot 1 juni.

Een omzetting van alle vakken naar digitaal onderwijs is tijdrovend en zou de stof niet altijd recht doen. Daarbij zijn bijna alle betrokkenen bij de vervolgopleiding - ApIOSsen, ApOPs en docenten - op dit moment hard nodig in de openbare apotheek, ziekenhuisapotheek of op de universiteit.

De maatregelen op een rij:

  • ApIOS-groepen 145 en 146 ronden hun vervolgopleiding af met digitaal onderwijs voor studiedagen MK6, MK11 en MK12 in de maand april (reeds gepland). De bijbehorende slotdagen worden verplaatst tot na de zomer. De ApIOSsen uit deze groepen kunnen hun registratie tot openbaar apotheker aanvragen zodra ze alle onderdelen van de vervolgopleiding voldoende hebben afgerond. Deze registratie is onder voorwaarden van het volgen van de slotdag zodra die weer is gepland.
  • Voor alle overige lopende ApIOS-groepen en voor ApIOSsen met een vertraging verschuiven de centrale studiedagen (inclusief voorbereidende opdrachten) en alle centraal onderwijs-activiteiten drie maanden.
  • De komende drie maanden starten geen nieuwe ApIOS-groepen, ApOP-trainingen en RESET-cursussen.
  • De slotdagen van 23 april en 28 mei vervallen. Na de zomer zullen deze slotdagen tegelijkertijd worden ingehaald. Degenen die een voldoende geschiktheidsbeoordeling van de opleidingsdirecteur hebben ontvangen, kunnen zich laten registreren door de SRC-OF, op voorwaarde dat zij de slotdag later inhalen.

Vragen? Neem contact op met de vervolgopleiding via: .

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Professie