Stichting BWM stelt cahier beschikbaar over coronavirus

16 april 2020

Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) stelt een cahier beschikbaar over het coronavirus: ‘Help ik ben besmet’. Daarin bespreken wetenschappers en specialisten de nu op volle toeren draaiende infectieziektebestrijding in Nederland. Het cahier is voor € 7,50 te bestellen in boekvorm. De online versie is gratis te downloaden.‎

In het cahier komen vragen aan de orde als: Kun je je voorbereiden op een uitbraak zoals nu met het coronavirus? Hoe verliepen uitbraken in het verleden? Kunnen we nieuwe uitbraken voorspellen? Wat doet de overheid allemaal bij een uitbraak? Wat kan ik zelf doen? Aan dit cahier werkten wetenschappers en specialisten mee van onder andere de Erasmus Universiteit Rotterdam, LUMC, Universiteit Utrecht, Wageningen University & Research, het RIVM, de GGD, Universiteit Leiden en het Amsterdam UMC.

Bestel het cahier ‘Help ik ben besmet’

Stichting BWM

Stichting BWM heeft ten doel in brede kring inzicht te bevorderen in de actuele en toekomstige ontwikkeling en toepassing van de biowetenschappen. In het bijzonder met het oog op de betekenis en gevolgen van deze ontwikkeling voor mens, dier en maatschappij. BWM is een onafhankelijke stichting die in 1969 werd opgericht door Prins Claus en Prinses Beatrix.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Professie